X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
4 ABR
Ada Castells

amb Eloi Fernández Porta

Solastàlgia és un concepte ideat per definir la tristesa que ens provoca la destrucció del nostre entorn natural. Amb aquest títol, Ada Castells ha escrit una novel·la sobre el nostre futur més immediat, o el que està a punt de ser el nostre present: una família es trasllada a viure al camp, fugint de la ciutat infectada, i mira de trobar nous ritmes adaptats a un present incert i indesxifrable. Hem convidat l’escriptor i pensador Eloi Fernández Porta per conversar amb l’autora sobre la solastàlgia i altres conceptes que surten al llibre, que és un exemple brillant i irònic sobre la facilitat amb la qual fem  projeccions de futur apocalíptiques i la dificultat de viure l'extinció en present.


Ada Castells (Barcelona, 1968) va començar la seva carrera literària amb El dit de l’àngel (1998), una història realista i estripada sobre els seus avantpassats protestants. Després va venir Mirada (2001), novel·la en contra de la dictadura de la imatge i, quatre anys més tard, Tota la vida (2005), biografia obertament novel·lada del pintor romàntic Caspar David Friedrich. Pura sang (2012), ambientada entre Menorca i Barcelona, li va valdre el Premi Sant Joan de Narrativa i després va publicar La primavera pendent (2018) i Mare (2019), la seva novel·la més personal i que, tants anys després, entronca amb la primera. Actualment viu entre l’Empordà i l’Eixample, i imparteix tallers d’escriptura creativa.

Eloi Fernández Porta (Barcelona, 1974) és doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat onze llibres de «crítica mutant, amb idees que es metamorfosen en estil i forma narratives» (Christine Henseler): AfterpopHomo Sampler, €RO$ (Premi Anagrama d’Assaig), Emociónese así (Premi Ciutat de Barcelona), En la confidencia i, en català, L’art de fer-ne un gra massa.  Ha traslladat els seus textos a l’spoken word amb els grups Afterpop Fernández & Fernández (amb Agustín Fernández Mallo) i Mainstream (amb Jose Roselló). Ha estat traduït a l’anglès, el francès i el portuguès. Amb l’assaig autobiogràfic Los brotes negros ha tingut un ressò extraordinari.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09