X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos

Llistes
6 obres de 6 autores de còmic, molt joves (!), a les que no perdre la pista
por
Sílvia Aymí
26.10.2021

1
Hola Siri
Marta Cartu

Primer salt del fanzine al còmic llarg que l’autora realitza gràcies al premi Injuve. Autoeditat i autodistribuït, Marta Cartu demostra, un cop més, la seva militància en l’autogestió com a eina alliberadora de la creativitat. A Hola Siri l’autora ens parla de posthumanisme i d’hiperconectivitat alhora que trenca amb les narratives clàssiques del mitjà.

2
El buen padre
Nadia Hafid

Minimalisme, figures geomètriques i una tria cromàtica aparentment senzilla, conformen la tríada formal que han portat a aquesta jove autora a les pàgines de publicacions com el New Yorker o el New York Times. A El buen padre, Hafid treballa el silenci com a forma bàsica i contundent de comunicació per abordar la cotidianitat d’una família fràgil amb llaços esquinçats.

3
Carne de cañón
Aroha Travé

Tremenda hereva del comix underground, no és casual que la joveníssima Travé es perfili com a cap de cartell de les noves generacions de l’editorial La Cúpula. Carne de cañón és una història d’extrarradi, de yonkis morts, de realitat bruta i amb poques perspectives i alhora és una divertidissima historieta d’aventures juvenils.

4
Us
Sara Soler

Us són dues històries d’amor. La primera és la història de la Diana i la Sara. La segona és la història d’un fanzine de 24 pàgines que enamora als lectors, que es reimprimeix quatre vegades i acaba convertint-se un còmic de 144 pàgines. Us és el relat de la transició de la Diana, de la fermesa de l’amor i de resistència davant judicis i mirades alienes.

5
Hoops
Genie Espinosa

Consolidadísima il·lustradora i fanzinera ocasional, Genie Espinosa va fer el salt al còmic amb aquesta esplendorosa relectura de l’Alicia de Carroll. Sororitat, fantasia i psicodèlia basteixen una història amb moltíssimes referències (Grease, Goya, el manga, etc.) que conformen l’univers de l’autora. Si sola no pots, amb amigues ho pots TOT com a premisa.

6
Cenit
María Medem

Autora revelació del 37è Còmic Barcelona i premi de l’ACDCcómic com a autora emergent, Medem ha publicat en antologies com Now o Clubhouse, a editorials com Terry Bleu o Fidèle i a publicacions com el New Yorker. A Cenit, l’autora explora, a través de dos artesans, el món dels somnis i del sonambulisme en un escenari atemporal ple d’hermetisme i alhora inabarcable. Una lectura plena de simbolisme que ben bé podria ser la llavor d’una nova mitologia.

Server Error
500
Server Error