X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
0
Compartir
Guardar en favoritos
Anna Guitart
Ver perfil

Anna Guitart (Barcelona, 1976) és periodista i guionista. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i després a la COM Ràdio. Ha treballat de guionista a programes de TV3 com Via Llibre (Canal 33). També ha dirigit el programa Savis (Canal 33). El 2015 va començar a presentar la secció de llibres del programa Tria 33 i, des de 2017, presenta i dirigeix el programa literari d’entrevistes Tot el temps del món (Canal 33). Col·labora als programes Els matins de Tv3, Islàndia de RAC1 i al suplement «Llegim» del diari Ara.

Mara Faye Lethem
Ver perfil

Mara Faye Lethem (Nova York, 1971) és escriptora i traductora literària del català i castellà a l’anglès. La seva trajectòria s’ha desenvolupat a les dues ribes de l’Atlàntic, tant als Estats Units com a Barcelona, on resideix. La seva nouvelle A Person’s A Person No Matter How Small es va publicar el 2020 amb Antibookclub. Les seves traduccions inclouen Brother in Ice (Alicia Kopf, Premi English PEN, nominat al Premi Nacional de Traducció als EUA) i Confessions, de Jaume Cabré. Entre els anys 2020 i 2022 publicarà traduccions d’obres de Patricio Pron, Marta Orriols, Jordi Nopca, Toni Sala, Max Besora i Irene Solà.

Pere Antoni Pons
Ver perfil

Pere Antoni Pons (Campanet, Mallorca, 1980). Periodista i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, els reculls de poemes El fibló i la festa (2003), Fervor tan fosc (2006), Aquí, on passa tot (2017) i Canvi de guàrdia (2019); els llibres entrevista La vida, el temps, el món: sis dies de conversa amb Joan Francesc Mira (2009), Guillem Frontera. Paisatge canviant amb figura inquieta i Conversaciones con Jean Marie del Moral (2018); les novel·les La felicitat dels dies tristos (2010), Tots els dimonis són aquí (2011) i Si t’hi atreveixes (2014), i el llibre de perfils Un arxipèlag radiant (2019). Col·labora regularment a la premsa fent entrevistes, articles d’opinió, crítica literària i d’art, i reportatges i cròniques de temàtica cultural i sociopolítica.

Manel Ollé
Ver perfil

Manel Ollé (Barcelona, 1962) és professor al departament d’Humanitats de la UPF i d'escriptura literària a l'Escola Bloom. Ha publicat els llibres de poesia De bandera Liberiana (Columna, 1994), Mirall negre (Proa, 2002) i Bratislava o Bucarest (Edicions 62, 2014), així com l’antologia Combats singulars: antologia del conte català contemporani (Quaderns Crema, 2007). Escriu crítica literària en diferents mitjans com L’Avenç o La lectora. Ha traduït del francès L’obra mestra desconeguda, d’Honoré de Balzac, (Quaderns Crema, 1997), i del xinès El sentit de la literatura, de Gao Xingjian (Empúries, 2004), Contes estranys del pavelló dels lleures, de Pu Songling (Quaderns Crema, 2001), i Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa (Alpha, 2012). Ha publicat també assajos com La empresa de China: de la Armada Invencible al Galeón de Manila (Acantilado, 2003) o Made in China (Destino, 2006).

Marina Espasa
Ver perfil

Ha publicat dues novel·les, La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016), però abans havia estat moltes altres coses: filòloga romànica, agent d’artistes de carrer, guionista de televisió i d’exposicions, reportera, recomanadora i presentadora de programes de llibres a la televisió i a la ràdio, traductora, columnista i professora d’escriptura. Des de 2009, escriu crítica literària al diari Ara i ha traduït al català obres de Maggie Nelson, Virginie Despentes, H. D. Thoreau, Judith Butler o Rebecca Solnit. Va ser especialment feliç treballant als programes de llibres de televisió Saló de lectura (BTV, 2002-2006) i L’hora del lector (Canal 33, 2007-2011). Entre 2016 i 2019, ha estat comissària del programa «Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO» de l'Ajuntament de Barcelona, des d’on ha planificat (quan ha pogut) polítiques públiques de foment de la lectura, difusió del patrimoni literari i dinamització del sector professional del llibre a la ciutat.

Beca Finestres de Ensayo en catalán

FINESTRES se complace en apoyar a cuatro autoras/autores para desarollar sus proyectos de no ficción durante un año. Para ello, ofrece cuatro becas de ensayo, de 25.000 euros cada una: dos para proyectos en catalán y dos para proyectos en castellano.

OBJETIVOS

— Fomentar la escritura de ensayos y crónicas humanísticas, de divulgación científica, histórica, política, musical, literaria y artística para reforzar la escritura ensayística y de no-ficción, necesitada de estímulos para crecer y poder dar respuestas a una realidad cada vez más desconcertante.
— Dar apoyo económico durante un año a cuatro autores/as (dos para proyectos en catalán y dos para proyectos en castellano) para que desarrollen sus proyectos.
— Incentivar la creación de obras de no-ficción a través de la ayuda directa a los/las autores/as.
— Incentivar la reflexión y el debate alrededor de temas de actualidad y de peso a través del ensayo de calidad.


DOTACIÓN ECONÓMICA

El importe total de cada beca será de 25.000 euros (sujetos a impuestos).


CALENDARIO 2021-2022

¡PLAZO AMPLIADO!

— 15 de noviembre de 2021 – 28 de febrero de 2022: periodo aceptación de propuestas.
— Junio de 2022: proclamación de las cuatro propuestas ganadoras (dos en catalán, dos en castellano).
— Junio de 2022 - Junio de 2023: período becados/as.


Si deseas aplicar a la Beca Finestres de Ensayo en castellano haz click aquí.

Dudas y más información: premisibeques@llibreriafinestres.com

BECA FINESTRES D’ASSAIG
Inscripción finalizada

EDICIONES ANTERIORES

NO TOTES LES FINESTRES MIREN A MAR
Sergi Tarín

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en catalán 2020.

Leer más
DELTA
Gabi Martínez

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en castellano 2020.

Leer más