X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
Anna Guitart
Ver perfil

Anna Guitart (Barcelona, 1976) és periodista i guionista. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i després a la COM Ràdio. Ha treballat de guionista a programes de TV3 com Via Llibre (Canal 33). També ha dirigit el programa Savis (Canal 33). El 2015 va començar a presentar la secció de llibres del programa Tria 33 i, des de 2017, presenta i dirigeix el programa literari d’entrevistes Tot el temps del món (Canal 33). Col·labora als programes Els matins de Tv3, Islàndia de RAC1 i al suplement «Llegim» del diari Ara.

Mara Faye Lethem
Ver perfil

Mara Faye Lethem (Nova York, 1971) és escriptora i traductora literària del català i castellà a l’anglès. La seva trajectòria s’ha desenvolupat a les dues ribes de l’Atlàntic, tant als Estats Units com a Barcelona, on resideix. La seva nouvelle A Person’s A Person No Matter How Small es va publicar el 2020 amb Antibookclub. Les seves traduccions inclouen Brother in Ice (Alicia Kopf, Premi English PEN, nominat al Premi Nacional de Traducció als EUA) i Confessions, de Jaume Cabré. Entre els anys 2020 i 2022 publicarà traduccions d’obres de Patricio Pron, Marta Orriols, Jordi Nopca, Toni Sala, Max Besora i Irene Solà.

Pere Antoni Pons
Ver perfil

Pere Antoni Pons (Campanet, Mallorca, 1980). Periodista i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, els reculls de poemes El fibló i la festa (2003), Fervor tan fosc (2006), Aquí, on passa tot (2017) i Canvi de guàrdia (2019); els llibres entrevista La vida, el temps, el món: sis dies de conversa amb Joan Francesc Mira (2009), Guillem Frontera. Paisatge canviant amb figura inquieta i Conversaciones con Jean Marie del Moral (2018); les novel·les La felicitat dels dies tristos (2010), Tots els dimonis són aquí (2011) i Si t’hi atreveixes (2014), i el llibre de perfils Un arxipèlag radiant (2019). Col·labora regularment a la premsa fent entrevistes, articles d’opinió, crítica literària i d’art, i reportatges i cròniques de temàtica cultural i sociopolítica.

Gemma Medina
Ver perfil

Gemma Medina Estella (Rubí, 1989) es editora, crítica literaria y profesora colaboradora del grado de Lengua y Literatura Catalanas de la UOC. Se licenció en Filología catalana y en Teoría de la Literatura y Literatura comparada en la UAB, y cursó el Máster de Edición de la UPF. Ha escrito y escribe sobre literatura contemporánea para varias revistas y plataformas, como por ejemplo Reduccions, Caràcters, Núvol o La Directa. En 2018 fundó, con Marc Rovira Urien y Gerard Cisneros Cecchini, la revista digital de crítica literaria La Lectora. En el marco de los Jocs Florals de Barcelona del 2022, escribió el balance poético del año 2021.

Marina Espasa
Ver perfil

Ha publicat dues novel·les, La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016), però abans havia estat moltes altres coses: filòloga romànica, agent d’artistes de carrer, guionista de televisió i d’exposicions, reportera, recomanadora i presentadora de programes de llibres a la televisió i a la ràdio, traductora, columnista i professora d’escriptura. Des de 2009, escriu crítica literària al diari Ara i ha traduït al català obres de Maggie Nelson, Virginie Despentes, H. D. Thoreau, Judith Butler o Rebecca Solnit. Va ser especialment feliç treballant als programes de llibres de televisió Saló de lectura (BTV, 2002-2006) i L’hora del lector (Canal 33, 2007-2011). Entre 2016 i 2019, ha estat comissària del programa «Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO» de l'Ajuntament de Barcelona, des d’on ha planificat (quan ha pogut) polítiques públiques de foment de la lectura, difusió del patrimoni literari i dinamització del sector professional del llibre a la ciutat.

Beca Finestres de Ensayo en catalán

FINESTRES se complace en apoyar a cuatro autoras/autores para desarollar sus proyectos de no ficción durante un año. Para ello, ofrece cuatro becas de ensayo, de 25.000 euros (sujetos a impuestos) cada una: dos para proyectos en catalán y dos para proyectos en castellano.

Los proyectos de Elisabet Riera, Víctor Lloret, Layla Martínez y Juan Gómez Bárcena han sido los ganadores de las Becas Finestres de Ensayo 2023.

Leer más


OBJETIVOS

— Fomentar la escritura de ensayos y crónicas humanísticas, de divulgación científica, histórica, política, musical, literaria y artística para reforzar la escritura ensayística y de no-ficción, necesitada de estímulos para crecer y poder dar respuestas a una realidad cada vez más desconcertante.
— Dar apoyo económico durante un año a cuatro autores/as (dos para proyectos en catalán y dos para proyectos en castellano) para que desarrollen sus proyectos.
— Incentivar la creación de obras de no-ficción a través de la ayuda directa a los/las autores/as.
— Incentivar la reflexión y el debate alrededor de temas de actualidad y de peso a través del ensayo de calidad.


Próxima convocatoria

Apertura: 14 de noviembre de 2023.


Si deseas solicitar la Beca Finestres de Ensayo en castellano haz click aquí.

Dudas y más información: premisibeques@llibreriafinestres.com

BECA FINESTRES D’ASSAIG
Inscripción finalizada

EDICIONES ANTERIORES

Mirall trucat
Victor Lloret Blackburn

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en catalán 2023.

Leer más
Mapa de soledades
Juan Gómez Bárcena

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en castellano 2023.

Leer más
Els alats
Elisabet Riera

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en catalán 2023.

Leer más
El reino intermedio
Layla Martínez

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en castellano 2023.

Leer más
EL REI GORD
Miquel Bonet

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en catalán 2022.

Leer más
DE CANTOS Y ANIMALES
Carolina Arabia

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en castellano 2022.

Leer más
TRIA LA TEVA AVENTURA
Bel Olid

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en catalán 2022.

Leer más
LA HERIDA ERÓTICA
Marina Pintor Pareja

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en castellano 2022.

Leer más
NO TOTES LES FINESTRES MIREN A MAR
Sergi Tarín

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en catalán 2020.

Leer más
DELTA
Gabi Martínez

Ganador de la Beca Finestres de Ensayo en castellano 2020.

Leer más