X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
30 SET
Maggie Nelson

Amb Marina Espasa, escriptora i traductora d’Els Argonautes i Míriam Cano, poeta i traductora de Bluets

Maggie Nelson, una de les assagistes més prestigioses i originals del panorama internacional, visita Barcelona arran de la publicació del seu assaig Sobre la llibertat: quatre cançons de cures i restriccions (L’Altra/Anagrama). Però Maggie Nelson és l’autora de molts més llibres, com Els argonautes o Bluets. Els argonautes és un llibre del tot inusual, que ha marcat una tendència en l’assaig contemporani, una barreja subtilíssima entre autobiografia, lectures i reflexions canòniques sobre gènere, maternitat, transició i sexualitat amb una capacitat envejable per saltar del detall més terrenal a la teoria més sofisticada, amb una claredat expositiva i qualitat literàries excepcionals. Bluets és un llibre que balla entre l’assaig líric i la prosa poètica i que, molt més enllà d’una exploració personal del color blau, és una exploració de la depressió, del dolor per una història que s’acaba, de l’alcohol i del desig, de la solitud, dels amors perduts i el mal terrible que provoquen el desamor i la pèrdua. L’autora conversarà amb les seves traductores al català, Marina Espasa i Míriam Cano.

Maggie Nelson (San Francisco, 1973) Es va doctorar a la City University of New York (CUNY) i actualment és professora d'escriptura creativa a la University of Southern California. És poeta, crítica i autora dels llibres El arte de la crueldad (2011; considerat «Notable Book of the Year» per The New York Times), Bluets (L'Altra, 2011) i Jane: A Murder (2005). Els Argonautes (L’Altra, 2020) va rebre el National Book Critics Circle Award al millor assaig de l’any, convertint-se ràpidament en un llibre de referència per a milers de lectors. El seu llibre més recent és Sobre la llibertat: quatre cançons de cures i restricció  (L'Altra/Anagrama, 2022)on reflexiona sobre debats actuals al voltant de l’art i la cultura de la cancel·lació, el sexe i el MeToo, les drogues i el canvi climàtic.


*Acte amb traducció simultània anglès > català.

*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 18:30h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09