X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
11 ABR
Democracia y cuidado

con Iris Parra, Jordi Mir y Laura Huerga

Democràcia i cura (Raig Verd) argumenta que necessitem repensar la democràcia des d’una perspectiva cuidadora. Iris Parra i Laura Huerga, prologuista i editora de l’obra respectivament, conversaran al voltant del llibre de Joan C. Tronto juntament amb Jordi Mir


Les persones s’enfronten a un dèficit de la cura: tenim massa feina, hi ha massa exigències, no tenim prou temps per poder cuidar adequadament els infants, la gent gran, i a nosaltres mateixos. Alhora, la implicació en la política a molts països del món arriba a baixos històrics, tot i que hauria d’ajudar-nos a cuidar millor, la veiem com una cosa llunyana. Democràcia i cura argumenta que necessitem repensar la democràcia, així com els nostres valors i compromisos fonamentals, des d’una perspectiva cuidadora. 

A Democràcia i cura, la professora de ciències polítiques a la Universitat de Minnesota Joan Tronto ens esperona a revisar com el gènere, la raça, la classe i el mercat desvien el treball de cures, i pensar la llibertat i la igualtat des de la perspectiva de fer les cures més justes. La idea que la producció i l’economia són la principal preocupació humana i política ignora la realitat: la cura és al centre de la vida humana, però actualment és fora de la política. Democràcia i cura busca les raons d’aquesta desconnexió i argumenta a favor de fer de la cura el punt central de la política democràtica. 


Iris Parra (Barcelona, 1989) és infermera, filòsofa, poeta i traductora. Actualment, fa el doctorat en filosofia política i moral i combina la recerca acadèmica amb la creació artística. Com a autora, ha publicat els poemaris Ofuscas tríadas (2009), Incierta realidad, (2011) Cordes de violí (2013), Malaiàlam (2015) i Oriana (2023), i forma part de diverses antologies poètiques així com de Sexe fora de norma. Literatura eròtica feminista (2022). Ha traduït obres de Lluís Duch, Borja Bagunyà, Joan C. Tronto i Missouri Williams. 

Jordi Mir (Barcelona, 1976) és professor del departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva investigació se centra en la història de les idees, la filosofia moral i política, i l’actuació i el pensament dels moviments socials. És autor de 5 años de 15M: Movimientos sociales construyendo democracia (2015) i coeditor, juntament amb Salvador López Arnal, de diferents obres del filòsof Francisco Fernández Buey. 

Laura Huerga (Barcelona, 1978) és editora i fundadora, juntament amb Jordi Fernández, de Raig Verd Editorial, en la qual publiquen narrativa i assaig per a adults amb la voluntat de donar més espai a obres inquisitives, compromeses, audaces, inconformistes i exigents de les cultures i llengües més diverses. Ha coescrit juntament amb Blanca Busquets Tu, calla! Sobre llibertat d’expressió i manifestació (2018), una denúncia davant l’anomenada llei mordassa i la reforma del Codi Penal del 2015. Des del 2022 és presidenta del PEN Català. 


*Asignación de asiento por orden de llegada. Número de butacas limitado. Si al llegar no quedan asientos libres, su reserva pasa a ser de pie.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09