X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Estrenes

A Finestres estem a favor, totalment a favor, de l’interlocutor i del prescriptor. Del sedàs i la limitació (perquè limitar-se, com va dir Goethe, és un art en si mateix). Per això creiem que, en un món cosit de novetats com és el literari, convé separar el gra de la palla i el clàssic en potènciade la novel·la hype de moda. A les nostres Estrenes seleccionem (a mà) el bo i millor d’entre les novetats de cada temporada llibresca, i ho portem a l’estrada, incloent-hi l’autor, perquè el nostre calendari d’actes tingui només el que val la pena llegir i vosaltres, lectors, no sentiu que heu desaprofitat una valuosa hora de les vostres vides en la novetat equivocada. Perquè la vida és massa curta per llegir llibres dolents.

Trobades

La literatura és la segona millor manera d’estar viu, però en algunes presentacions de llibres sembla que estiguem a punt de fer el darrer badall. Finestres arriba a la ciutat per trencar la dinàmica establerta. Les nostres trobades amb autors fugen del format encotillat. Creiem en la xerrada íntima de cafè obert tota la nit i en les confessions de speakeasy; en la conspiració de grupuscle d’avantguarda i el conciliàbul iluminati. Oferim trobades de proximitat amb autors predilectes, de ficció i assaig, d’aquí i d’allà, vagin armats de nou llibre o no. Perquè la vida d’un llibre no acaba quan acaba la promoció, i les millors obres literàries haurien d’existir en estat d’actualitat permanent.

Debat

Un comitè d’experts s’ha reunit, i aquest cop ha valgut la pena. A Finestres no creiem que tres (en una tarima) són multitud, especialment per a determinats temes o obres. De vegades cal treure a l’escenari la secció de cordes, els ballarins i els saltimbanquis. Els nostres debats són xerrades i trobades i estrenes en què creiem que no n’hi ha prou amb dues persones, i per això demanem reforços. Digueu-ne taula rodona, conferència, assemblea o col·loqui. Nosaltres en diem debat, i parlarem de literatura i altres animals, en format bullícia i amb diversos micròfons en una enriquidora conversa.

Celebrem

Ce-le-bra-tion ti-me, come on! Igual que als Earth, Wind & Fire, a l’equip de Finestres ens agraden les festes, els aplaudiments, les celebracions i els obituaris radiants. Celebrem autors que ja no estan entre nosaltres i llibres que no van merèixer que releguéssim a l’oblit, però també projectes que ens emocionen o editorials que, des del nostre punt de vista, ho fan tot bé. Celebrem és una commemoració de les coses que s’ho valen, siguin naixements, inhumacions, batejos o confirmacions. Un homenatge que els donem i ens donem. Un dia d’exaltacions i visques per als qui ja no hi són i per als qui acaben d’arribar.

Vermut

Saturday night is alright for fighting, com diu la cançó, però a Finestres preferim que el dissabte es dediqui a activitats menys oneroses. Per exemple, a vermutejar (en horari àngelus), mentre alguns dels nostres autors, editors i experts de capçalera ens parlen de clàssics o rareses, novetats o antiguitats, ficció i no-ficció. Als nostres celebrats Vermuts, la llibreria Finestres combina l’esdeveniment literari amb una activitat igualment plaent, com és degustar líquids destil·lats a la llum del dia. Vermut al Bar Watson, amb la seva singular simbiosi de dos esports de risc (literatura + alcohol), es presenta com l’espai de trobada ideal per als qui no creuen que un bon llibre va invariablement unit a tisanes de poliol menta i mantes de punt de creu. Vermuts és l’espai més subcultural, popular i tabolaire (respectant un ordre) de Finestres. El millor meeting matinal per als libadors literaris.

Cicles

Escriptors, editors, professors, periodistes i periodistes i gent-que-en-sap-molt-d’un-tema, il·lustrats de totes les disciplines, xerraran i debatran amb el públic sobre llibres, gèneres o temes lligats a l’actualitat (sempre a través de llibres que els il·lustren). La disposició del públic serà el màxim d’íntima i càlida possible al voltant de l’expert, per permetre el diàleg entre tots i fugir del format conferència. 

Piscolabis

A Finestres ens agrada que els nostres actes siguin íntims, però som capaços d’apujar la temperatura per als qui vulguin més intimitat (sense que això impliqui reservar una habitació de motel). Als nostres Piscolabis, el fan es pot entaular, cara a cara, amb el seu autor preferit, i demanar-li que li passi la sal (respectant un ordre). Sí: els Piscolabis de Finestres són trobades mà a mà limitades a 10-15 persones on els lectors, amb bon pa i bon vi, conversen afablement amb els millors autors de l’actualitat. Els vins naturals i els formatges artesans els serveix Monvínic. Les respostes de pes les posen els autors. Les preguntes i interpel·lacions, els xiscles d’alegria o les invitacions directes a escriure més obres immortals les poseu vosaltres, i només vosaltres.

Clubs de lectura

Qui no estima un club, sigui d’apreciació, de jardineria, de taxidèrmia, de motocròs o, especialment en el nostre cas, de lectura! El Finestres Social Club (clubs de lectura) és més que un club. Una reunió periòdica i jovial d’un grup de persones per xerrar sobre un llibre llegit per tots, combinat amb idees rabiosament noves. I una copa de vi per tancar el cercle. Sessions conduïdes per professionals experts que poden comptar, a més, amb la presència de l’autor del llibre. Oferirem un ventall de temàtiques molt variades per arribar al màxim de públics possible. Apunta’t al Social, soci. 

Lectures en veu alta

En una nova fugida de la presentació plúmbia i l’he-vingut-aquí-a-parlar-vos-del-meu-llibre, oferim Lectures en Veu Alta de fragments llargs de narrativa o poesia amb autor/s i presentador. Busquem fomentar una tradició gairebé inexistent al nostre país, que és la dels autors llegint (amb gràcia) els seus propis llibres. Com un audiobook, en directe. Novetats i fons. Veus de vellut o que retronen. Un viatge literari a través de les millors cordes vocals i els fragments més commovedors.