X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
0

L'Equip

Carlos Acevedo

Llibreter

Va començar a treballar en això per casualitat fa més de 15 anys en un lloc on els llibres són ridículament cars, però ara mateix i després de passar per botigues de discos i de còmics potser podria ser una causalitat. A causa de l'entusiasme per certs llibres i autores va col·laborar en mitjans i editorials i fins i tot va pensar a dedicar-se a la recerca acadèmica, però l'ofici de llibreter li resulta més raonable, més adequat i modest, més proper a aquesta frase de Luis Chitarroni: "quienes intentamos orientar o guiar podemos ser unos farsantes o los últimos representantes de una religión inútil".

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Kiko Amat

Programador

Va néixer a Sant Boi de Llobregat, a la perifèria barcelonina. El seu pare era jugador de rugbi i la seva mare, auxiliar del manicomi local. Va abandonar els estudis als disset anys per ser mod, cleptòman, venedor de discos, caixer a McDonald’s, operari de cadena de muntatge a SEAT Martorell, vigilant de càmping, carter comercial i cambrer d’un gran hotel. Ha publicat les novel·les El día que me vaya no se lo diré a nadie (2003), Cosas que hacen BUM (2007), Rompepistas (2009), Eres el mejor, Cienfuegos (2012) Antes del huracán (2018) i Revancha (2021). També és autor de dos llibres de no-ficció, Mil violines (2011), Chap chap (2015). Dirigeix el festival Primera Persona del CCCB (a punt de començar la novena edició) i coguionitza i co-condueix el podcast Psycholand per a Podimo.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Sílvia Aymí

Llibretera

Va néixer a Tortosa i va viure a L'Hospitalet de l'Infant fins que als divuit anys va venir a Barcelona. Avui dia encara no fa cap neutra. Es va llicenciar en Humanitats i després de provar la docència va decidir que els adolescents mereixen professors amb més vocació. Va fer de guia al MACBA i va impartir classes d’alfabetització per a immigrants fins que va atrevir-se a treballar de llibretera. És part de l’associació GRAF que organitza un festival anual de còmic i edició independent a la Fàbrica de creació Fabra i Coats. Quan va conèixer Adrian Tomine va tartamudejar i quan va conèixer Seth va vendre-li un llibre de Louise Bourgeois. Beu vi DO Montsant i, tan aviat com pugui, tornarà a visitar volcans.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Elene Bravo

Bar Watson

Debarra, gentilici de qui ha nascut allà.

De barra de ballet, clàssica i contemporània, on es va aferrar de nena i on segueix enganxada
com una taula de salvació d'un art que sana.

De barra de bar, darrere amb molt d'ofici, davant compartint vins amb amics i desconeguts.

De Barra brava, per cognom i aprenentatge, ja que es va llicenciar en filosofia per completar bagatge.

I de Barra de pa amb xocolata, per sucar en ous ferrats, o banyar-se en llibres que sacien l'apetit.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Ada Bruguera

Llibretera

De petita va viure a un poble a prop de Boston i des d’aleshores sempre té el cap una mica a l’altra banda de l’Atlàntic. Llicenciada en Humanitats, a través de pràctiques i petites feines va passar per diferents sectors del món del llibre fins anar a parar a La Central. Allà va descobrir l’ofici i, sobretot, va aprofitar per aprendre i gaudir dels companys llibreters, aquesta espècie meravellosa. Després de sis anys, va fer el salt cap a la Nollegiu del Clot quan quedava poc perquè obrís. Quan passeja escolta podcasts sobre política dels Estats Units i sempre té un llibre de poesia a prop, pel que pugui passar. Va anar fins a Rodmell la recerca de Virginia Woolf i li hauria encantat escoltar recitar a Adrienne Rich.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Sara Brujo

Llibretera

La literatura hi és des de sempre; les seves arrels són literàries i musicals: filla de llibreters i neta d’editor. De petita, mentre les amigues jugaven a ser botigueres, ella jugava a ser llibretera. Però no n’hi ha prou amb literatura, i per això decideix a estudiar Humanitats.

Dins del seu refugi, amics de pell i literaris: de Calderón a Goethe, de Harry Haller a Raskólnikov; així, la Sara descobreix més d’una manera de viure. A casa, The Clash sona en totes les celebracions i pren el punk com a lluita permanent. El seu lema: people have the power.

Ara mateix, el que demana és més humanitat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Camila Enrich

Programadora

Fa més de vint anys que està vinculada al món de l’edició. Després de passar per la Facultat de Traducció i Interpretació amb el somni no realitzat d’aconseguir una plaça d'intèrpret a l’ONU, va acabar traduint pòlisses d’assegurances fins a caure morta d’avorriment. Al cap de poc, va acceptar unes pràctiques laborals al Grup 62 i, un cop allà, va tenir clar que l'edició era molt més divertida. Amb 25 anys, sense haver vist mai unes galerades, va acceptar el repte de dirigir una editorial i va acabar a càrrec de diferents segells del grup. Després de nou anys apassionants rodejada de grandíssims editors i autors, va deixar el Grup 62 per viatjar per Mèxic i Àsia. Quan va tornar, gràcies a una bona amiga, va conèixer un editor holandès que buscava una scout, moment en el qual va començar a treballar com a tal. Al seu primer client, s’hi han sumat altres editors estrangers i altres empreses culturals. Té debilitat per les novel·les ambientades a internats, a campus universitaris i a famílies disfuncionals, i també per la literatura llatinoamericana i per les noves veus. Fa deu anys que treballa com a scout, i entre manuscrit i manuscrit s’escapa a nedar.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Marina Espasa

Programadora

Ha publicat dues novel·les, La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016), però abans havia estat moltes altres coses: filòloga romànica, agent d’artistes de carrer, guionista de televisió i d’exposicions, reportera, recomanadora i presentadora de programes de llibres a la televisió i a la ràdio, traductora, columnista i professora d’escriptura. Des de 2009, escriu crítica literària al diari Ara i ha traduït al català obres de Maggie Nelson, Virginie Despentes, H. D. Thoreau, Judith Butler o Rebecca Solnit. Va ser especialment feliç treballant als programes de llibres de televisió Saló de lectura (BTV, 2002-2006) i L’hora del lector (Canal 33, 2007-2011). Entre 2016 i 2019, ha estat comissària del programa «Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO» de l'Ajuntament de Barcelona, des d’on ha planificat (quan ha pogut) polítiques públiques de foment de la lectura, difusió del patrimoni literari i dinamització del sector professional del llibre a la ciutat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Sara Farrerons

Llibretera

Quan era petita la Sara va descobrir el món de fantasia de la mà d’Atreyu, pocs anys després va voler ser the Motorcycle Boy i va pensar que el millor per aconseguir-ho era estudiar Filosofía. Acompanyada d'en  Zuang Zi va ampliar les fronteres dels seus estudis i des d’aleshores no ha parat de conquerir mons. Quan no està reparant alguna nau estel·lar a la Sara li agrada viatjar en el temps fotografiant plantes, errar sense rumb per terra ignota i posar la vida entre parèntesis.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Ferro

Llibreter

Poc abans d'entrar l'euro va demanar l'últim de Toriyama a la papereria del poble. Per amenitzar l'espera no va tenir més remei que remenar les caixes de l'altell, a la cerca d'alguna revista del gènere extinta, per allò de Jurassic Park i l'afany per desenterrar ossos. Va trobar una pila de Super Mortadelo, algun que altre Víbora i una Interviú. Allà va acabar el seu interès momentani pels còmics.

 

Uns anys després va descobrir els ninges en un viatge de tornada amb Renfe. No li va donar ni per sortir de l'àrea metropolitana. La resta del recorregut va ser una eterna agonia. Però ja existia Internet. Va conèixer Otomo i Shirow, i no va entendre res. Però ja no hi havia marxa enrere. Va tornar a Barcelona, i va fer temps fins a tenir edat per poder viure en una llibreria.

Tres o quatre llibreries i vint anys després va marcar el check.

Avui dia encara espera aquell còmic de'n Toriyama.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Gwen

La Gwendolyne, Gwen pels amics, va néixer un dia de principis de l’any 2014 i va aparèixer a les nostres vides al setembre del mateix any a Mataró.

És la relacions públiques de la veïna Monvínic i tot sovint s’afegeix a l’equip de Finestres exercint funcions de dispensadora d’amor, reclamadora de fuet o qualsevol altra vitualla. També dona un cop de mà al Bar Watson, sobretot els dies que hi ha molta afluència de públic.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Emiliana Larraguibel

Llibretera

Mentre estudiava Belles Arts va tenir la sort de treballar a la llibreria Múltiplos i submergir-se en el món de les publicacions d'artista. Ha dissenyat i maquetat llibres i ha fet algunes publicacions pròpies amb la inkjet de casa seva, que han acabat en arxius de diverses latituds.

Col·lecciona volanderes, rosques, clips, pàgines de llibres soltes, imperdibles, fotos trencades, caragols i avions de paper amb què s'ensopega pel carrer, i en el seu temps lliure se la pot trobar amb una agulla de ganxet a la mà.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Sofía Machain

Comunicació i Premsa

De Madrid. Va viure cinc anys al Brasil on comissariava el cineclub de l'espai cultural Ateliê397. També va ser professora d'idiomes, i venedora de truites de patata que ella mateix cuinava. De tornada a Espanya vatreballar per a la revista Fotogramas, el Palo Market Fest i l'agència Soon in Tokyo. Des de fa set anys codirigeix, escriu i edita la revista digital més bonica d'internet: Visual404.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Oliver Mancebo

Bar Watson

Van posar-li el nom per l’Oliver Twist.

En aquestes condicions dickensianes, el seu primer treball va ser el de nen pintor de figuretes del pessebre, barrufets i mortadel·los de goma. Anys més tard, va fer un fotimer de torns de nit (a banda i banda de la barra), fins a llicenciar-se en Belles Arts. Va ser dibuixant i guionista (en les mateixes condicions dickensianes). Va organitzar, per primera i única vegada a la ciutat, el Dia de la Tovallola, en tribut a Douglas Adams. Fa fanzins, organitza fires de fanzins, ha publicat alguns contes i porta molts anys assegurant que està a punt d'acabar la seva primera novel·la.

També diu que cuina com Pepe Carvalho, balla com el Watusi i s'identifica amb el Pijoaparte.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Lilianna Marín

Llibretera

D’adolescent volia ser vulcanòloga, o paleobotànica com Laura Dern en certa pel·lícula, però finalment va decidir estudiar Història de l’Art i va quedar abduïda per les avantguardes i tots els personatges que mai coneixerà en aquesta vida.

Després de treballar molts anys per museus i arxius com a gestora cultural, va observar que el que més la fascinava eren les publicacions, per la qual cosa va decidir entrar en el sector editorial. Finalment ha saltat al món de les llibreries, “els indrets més segurs i macos del món” segons les seves pròpies paraules, una activitat que compagina amb la docència universitària, l’autoedició i el comissariat d’exposicions.

Adora l’arquitectura, els còmics y la línia clara. Tindria casa seva folrada d’originals de Joost Swarte.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Juan Carlos Mora

Producció

Va començar a ballar flamenc amb quatre anys i l’art el va acompanyar, d’alguna manera, en totes les decisions de la vida. Després de vuit anys a Madrid dissenyant escenografia per a teatre, televisió i publicitat, va tornar a Barcelona el 2018 per dedicar-se a la producció d’esdeveniments de marca.

 

Escriu poesia i confecciona collages digitals amb els quals ha fet diversos fanzins. L’escriptura sempre ha estat el seu mecanisme d’expressió per enfrontar-se al món.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Rubén Ortega

Llibreter

A la primera llibreria on va treballar, el catàleg estava construït amb fitxes de cartó (tres per llibre).

Vint anys més tard "la llança encara vibra", que diria Peter Handke. Deu haver recomanat milers de llibres, n'ha traduït un i n'ha publicat un grapat, com a meitat O de Hurtado y Ortega.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Àurea Perelló

Directora i llibretera

Es va llicenciar en Història de l’Art, la seva altra gran passió a part dels llibres, i va fer un postgrau molt útil en Filosofia i Estètica de l’Art Contemporani a la Fundació Miró. Va començar a treballar a llibreries de manera anecdòtica, durant la carrera, a la Proa del Teatre Nacional. Ha exercit de comissària independent a centres cívics de la ciutat de Barcelona i de coordinadora d’un projecte artístic originalíssim a les Piscines Bernat Picornell (Propostes d’Art a les Instal·lacions, 2003-2007). Ha passat per sales de subhastes nostrades, festivals guais d’art contemporani i fundacions d’art.
Però on se sent còmoda de debò és entre llibres, llibreteres i lectores. Des del 2005 ha treballat a diverses llibreries de Barcelona i en projectes vinculats al món del llibre: Alibri, Bertrand, Casa del Llibre, Gremi de Llibreters de Catalunya, Nórdica Libros i Libelista. Està convençuda que les llibreries són el millor espai on deixar que passi el temps i on deixar-se perdre i que són indispensables a qualsevol ciutat que vulgui seguir viva. Sempre ha pensat que és una persona privilegiada per haver pogut convertir la seva passió en una professió.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Víctor Recort

Programador

Va néixer a Sant Boi de Llobregat el mateix any que els Pixies publicaven Bossanova, però ha trigat 32 anys a escoltar-ne l'àlbum sencer. Sota el malnom de Víctor Parkas va signar el llibre de relats Game Boy i va participar en les antologies

Una risa nueva i Ya no recuerdo qué quería ser de mayor. Els seus articles han estat publicats a mitjans com El Periódico, El Nacional o CCCB Lab. També ha escrit ficcions breus per al setmanari Time Out. Enguany fa de scout per al festival Subsol i viu a l'Hospitalet de Llobregat amb la seva parella i els seus dos fills. Del 2020 ençà escriu únicament en català. Pont aeri és la seva primera novel·la.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Eloy Salamanca

Llibreter

Llibreter des de fa més de quinze anys i vinculat laboralment a diverses llibreries des de fa més anys encara. Després de treballar de mosso de magatzem, de teleoperador, de secretari, i de llicenciar-se en Filosofia a la Universitat de Barcelona la sort li va començar al Cau Ple de Lletres de Terrassa on va aprendre molt del món llibreter, i d’aquí a Bertrand i Casa del Llibre. En total ha vist néixer dues llibreries. Apassionat de les novel·les policíaques no li fa cap lleig als gèneres de fantasia i ciència-ficció i que també llegeix assaig de tant en tant. A més a més de reflexionar, no sempre espera que un llibre el sorprengui però sí que tingui un toc d’humor. El que més li agrada de la seva feina és aprendre i rebre recomanacions de tot tipus de lectors. Se sent un privilegiat d’estar entre llibres: així té finestres obertes al coneixement, i per la seva olor.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Montserrat Terrones

Editorial Finestres

Tot i que anava pel camí de ser politòloga, l’afició per la lectura la va conduir cap als estudis d’Humanitats i de Teoria de la Literatura. Va entrar en el còmic adult per casualitat el 2003 i ja s’hi ha quedat per sempre. N’ha estat editora, agent, traductora, professora i comissària. No necessàriament en aquest ordre i ja sigui per compte d'altri o propi. Potser algun dia s’anima i en dibuixa també. A banda d’editar còmics, dedica el seu temps lliure a l’estudi i la divulgació de les figures de dones autores i editores de còmic. No descarta convertir-se en politòloga quan es jubili.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Mireya Valencia

Llibretera

Té el costum d’estudiar coses poc pràctiques que fan d’ella una adversària temible al Trivial. Llicenciada en Història Medieval i en Teoria de la Literatura, era qüestió de temps que acabés com a llibretera. I així va ser. Després d’unes quantes feines no gaire remunerades al món de la cultura, l’epifania va tenir lloc al que fou la Llibreria del Centre d’Art Santa Mònica. Allà va quedar enamorada d’una vida envoltada de llibres i de la gent que se’ls estima i va renunciar per sempre a portar una manicura en condicions. Ha treballat en distribució i va ser llibretera a La Central durant una pila d’anys. Francòfila sense complexos, li encanta la microhistòria, la teoria de gènere, la política i els espectacles de drag-queens. En el seu temps lliure intenta enderrocar el patriarcat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado