X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres

L'Equip

Xavier Abellán Álvarez

Bar Watson

Curiós per naturalesa. Quan va descobrir Finestres semblava que no tenia cap altre lloc on anar. Llibres, tranquil·litat, bon cafè, vermuts… Que potser hi ha alguna cosa millor? Ha estudiat periodisme i està especialitzat en ràdio. Si li dónes corda, no calla. Fan dels thrillers psicològics i d'aquelles novel·les dures, fredes i fins i tot desoladores, amb personatges solitaris que no tenen res a veure amb la seva inalterable tendència a socialitzar fins i tot amb les pedres. Barcelonès de cap a peus; tan mimetitzat està amb la ciutat que, fins i tot, té un skyline d'aquesta tatuat. Cançons, llibres i converses com a font d'inspiració. Ha perdut el compte del nombre de vegades que va arribar a llegir de petit la mateixa enciclopèdia d'animals, les aventures de Tintín o els còmics de Mortadel·lo i Filemó.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Carlos Acevedo

Llibreter

Va començar a treballar en això per casualitat fa més de 15 anys en un lloc on els llibres són ridículament cars, però ara mateix i després de passar per botigues de discos i de còmics potser podria ser una causalitat. A causa de l'entusiasme per certs llibres i autores va col·laborar en mitjans i editorials i fins i tot va pensar a dedicar-se a la recerca acadèmica, però l'ofici de llibreter li resulta més raonable, més adequat i modest, més proper a aquesta frase de Luis Chitarroni: "quienes intentamos orientar o guiar podemos ser unos farsantes o los últimos representantes de una religión inútil".

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Sílvia Aymí

Llibretera

Va néixer a Tortosa i va viure a L'Hospitalet de l'Infant fins que als divuit anys va venir a Barcelona. Avui dia encara no fa cap neutra. Es va llicenciar en Humanitats i després de provar la docència va decidir que els adolescents mereixen professors amb més vocació. Va fer de guia al MACBA i va impartir classes d’alfabetització per a immigrants fins que va atrevir-se a treballar de llibretera. És part de l’associació GRAF que organitza un festival anual de còmic i edició independent a la Fàbrica de creació Fabra i Coats. Quan va conèixer Adrian Tomine va tartamudejar i quan va conèixer Seth va vendre-li un llibre de Louise Bourgeois. Beu vi DO Montsant i, tan aviat com pugui, tornarà a visitar volcans.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Aida Belmonte

Ajudant de comunicació

Va néixer i créixer a Mataró, i viu a Barcelona des del 2013, després que acabés la carrera. Sempre havia volgut marxar a viure a l’estranger, però mai ho va fer. Enlloc d’això, ha donat moltes voltes pel sector cultural de Barcelona. Ha escrit per diversos mitjans, ha format part d’equips de comunicació de festivals de música i de cinema i, com a bona millenial, ha fet feines de tot tipus per pagar el lloguer. Un dia va entrevistar a la Rosalía i quan li surt escriu poesia. Sempre que entra a una llibreria té la temptació de quedar-s’hi a viure.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Ada Bruguera

Llibretera

De petita va viure a un poble a prop de Boston i des d’aleshores sempre té el cap una mica a l’altra banda de l’Atlàntic. Llicenciada en Humanitats, a través de pràctiques i petites feines va passar per diferents sectors del món del llibre fins anar a parar a La Central. Allà va descobrir l’ofici i, sobretot, va aprofitar per aprendre i gaudir dels companys llibreters, aquesta espècie meravellosa. Després de sis anys, va fer el salt cap a la Nollegiu del Clot quan quedava poc perquè obrís. Quan passeja escolta podcasts sobre política dels Estats Units i sempre té un llibre de poesia a prop, pel que pugui passar. Va anar fins a Rodmell la recerca de Virginia Woolf i li hauria encantat escoltar recitar a Adrienne Rich.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Sara Brujo

Llibretera

La literatura hi és des de sempre; les seves arrels són literàries i musicals: filla de llibreters i neta d’editor. De petita, mentre les amigues jugaven a ser botigueres, ella jugava a ser llibretera. Però no n’hi ha prou amb literatura, i per això decideix a estudiar Humanitats.

Dins del seu refugi, amics de pell i literaris: de Calderón a Goethe, de Harry Haller a Raskólnikov; així, la Sara descobreix més d’una manera de viure. A casa, The Clash sona en totes les celebracions i pren el punk com a lluita permanent. El seu lema: people have the power.

Ara mateix, el que demana és més humanitat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Oscar Buenafuente

Llibreter

Català de naixement, brasiler de cor i saudade. Va llegir 1984 quan encara era futurista i des de llavors devora llibres de narrativa fantàstica intentant recuperar aquella sensació. Físicament incapaç de passar per davant d’una llibreria i no entrar-hi, ha estat catorze anys vinculat a Gigamesh, primer com a llibreter i després com a editor, amb un parèntesi de dotze anys a l'Amazònia en el que es va dedicar a fer de gringo i acumular experiències per millorar la seva bio. Òbviament, ara és massa tímid per compartir-les.

De gran potser torni a fer de detectiu privat, ja que no va quedar massa satisfet del primer intent. Potser per això s’empassa el noir com si no hi hagués demà. Bé, per això i perquè considera que és la única manera d’entendre la realitat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Lucía Calvo

Ajudant de producció

Mentre naixia a Barcelona un dimarts d’hivern, sonava a tot el món per primer cop l’àlbum ...Baby One More Time de Britney Spears, i res podia anar malament. Va cursar Estudis Literaris i va treballar com a professora d’anglès més de tres anys, fins que, gràcies a les llibreteres de La Impossible, va trobar un nou món a explorar i gaudir. Sense dubtar, va decidir quedar-se.

En realitat, sempre ha viscut al món del llibre, malgrat dir que volia ser física quàntica. La seva mare és editora i l'ha fet créixer amb unes ganes immenses de poder conviure diàriament amb la bellesa. A la seva tauleta de nit sempre estan Flaubert i Vigan, Carson i Ernaux, Zürn i Proust, però defensa que Twilight és una de les obres mestres dels nostres temps i que Lamar, Uchis i Soto Asa estan entre els millors poetes de la contemporaneïtat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Marina Carrera

Llibretera

Des de petita que li fascinen els pirates i deu ser per això que va entrar en el món de les llibreries, per poder viatjar sense moure's, perquè no tenia ni vaixell, ni lloro. Va estudiar direcció cinematogràfica per descobrir que el que més li agradava era la narrativa, i va desplegar les veles per escriure la seva primera novel·la de pirates.

Per relaxar-se llegeix a Jane Austen o Oscar Wilde i quan té ganes de canya se submergeix en la grit lit. Potser massa, perquè estalvia per tenir una casa amb porxo, gallines i tocar el banjo mentre es pren un te. Entre els seus referents destaca John Steinbeck, Robert Louis Stevenson i Bonnie Jo Campbell. Li encanten les cultures antigues i Egipte l'enamora de manera especial, potser perquè a l'hora del pati jugava a ser Tutankamón. L'humor absurd és el seu lema i cada dia agraeix poder gaudir de la fantasia de Terry Pratchett.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Mimi D. Gallego

Llibretera

De Badalona. Des de petita conviu amb el jazz, la pintura i les matemàtiques. Tot i així, va acabar optant pel disseny gràfic, tenint la sort d’endinsar-se al món editorial gairebé per casualitat. Dissenya i maqueta fotollibres, llibres d’artista i altres publicacions, i ha col·laborat en la comunicació de les fires d’ArtsLibris a Barcelona i Madrid.

Passa el temps explorant les múltiples formes que pot tenir el paper i dispara en 35 mm. Prefereix el mar que la muntanya, allò analògic que allò digital, el manga que l'anime, les pel·lícules a la tarda que per la nit i es relaxa imprimint fotografies per desplegar-les a terra i tornar-les a ordenar.

 

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Camila Enrich

Programadora

Fa més de vint anys que està vinculada al món de l’edició. Després de passar per la Facultat de Traducció i Interpretació amb el somni no realitzat d’aconseguir una plaça d'intèrpret a l’ONU, va acabar traduint pòlisses d’assegurances fins a caure morta d’avorriment. Al cap de poc, va acceptar unes pràctiques laborals al Grup 62 i, un cop allà, va tenir clar que l'edició era molt més divertida. Amb 25 anys, sense haver vist mai unes galerades, va acceptar el repte de dirigir una editorial i va acabar a càrrec de diferents segells del grup. Després de nou anys apassionants rodejada de grandíssims editors i autors, va deixar el Grup 62 per viatjar per Mèxic i Àsia. Quan va tornar, gràcies a una bona amiga, va conèixer un editor holandès que buscava una scout, moment en el qual va començar a treballar com a tal. Al seu primer client, s’hi han sumat altres editors estrangers i altres empreses culturals. Té debilitat per les novel·les ambientades a internats, a campus universitaris i a famílies disfuncionals, i també per la literatura llatinoamericana i per les noves veus. Fa deu anys que treballa com a scout, i entre manuscrit i manuscrit s’escapa a nedar.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Marina Espasa

Programadora

Ha publicat dues novel·les, La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016), però abans havia estat moltes altres coses: filòloga romànica, agent d’artistes de carrer, guionista de televisió i d’exposicions, reportera, recomanadora i presentadora de programes de llibres a la televisió i a la ràdio, traductora, columnista i professora d’escriptura. Des de 2009, escriu crítica literària al diari Ara i ha traduït al català obres de Maggie Nelson, Virginie Despentes, H. D. Thoreau, Judith Butler o Rebecca Solnit. Va ser especialment feliç treballant als programes de llibres de televisió Saló de lectura (BTV, 2002-2006) i L’hora del lector (Canal 33, 2007-2011). Entre 2016 i 2019, ha estat comissària del programa «Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO» de l'Ajuntament de Barcelona, des d’on ha planificat (quan ha pogut) polítiques públiques de foment de la lectura, difusió del patrimoni literari i dinamització del sector professional del llibre a la ciutat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Itziar Feito

Llibretera

Va créixer al barri madrileny Puerta del Ángel, actualment gentrificat. Es va graduar en Literatura General i Comparada amb especial interès per l'eròtica femenina mentre treballava de llibretera a l'FNAC i més tard, al Museo del Prado. També va cursar un Màster en Edició, però les oficines no van amb ella. És experta en localitzar bodegues clàssiques i organitzar vetllades amb els seus per debatre acaloradament; si no la trobes amb una cervesa a la mà, està ballant amb les amiguxs, al cine o als fogons. Podria sobreviure a base de sopes i formatge, i cada mes, sense excepció, es regala unes flors.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Ferro

Llibreter

Poc abans d'entrar l'euro va demanar l'últim de Toriyama a la papereria del poble. Per amenitzar l'espera no va tenir més remei que remenar les caixes de l'altell, a la cerca d'alguna revista del gènere extinta, per allò de Jurassic Park i l'afany per desenterrar ossos. Va trobar una pila de Super Mortadelo, algun que altre Víbora i una Interviú. Allà va acabar el seu interès momentani pels còmics.

 

Uns anys després va descobrir els ninges en un viatge de tornada amb Renfe. No li va donar ni per sortir de l'àrea metropolitana. La resta del recorregut va ser una eterna agonia. Però ja existia Internet. Va conèixer Otomo i Shirow, i no va entendre res. Però ja no hi havia marxa enrere. Va tornar a Barcelona, i va fer temps fins a tenir edat per poder viure en una llibreria.

Tres o quatre llibreries i vint anys després va marcar el check.

Avui dia encara espera aquell còmic de'n Toriyama.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

David Gómez

Llibreter

Tot i l'addicció a la lectura des de ben petit i la ferma convicció de què seria el Nobel de literatura més jove, la vida l'ha portat a fer un munt de voltes per anar adquirint arguments per les seves històries. Així ha acabat sent auxiliar d'infermeria, neuler artesanal, massatgista en balnearis, comercial, gericultor... Fins i tot, llibreter durant més d'una dècada! També ha publicat una pila de contes com a membre del Concili Fetiller. El que calgui per tenir històries que explicar i poder ser, ara sí, el Nobel de literatura més vell i presumir d'una obra escrita a l'altura de Marcel Proust, Caterina Albert, Clive Baker i Carlton Melick III.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Gwen

La Gwendolyne, Gwen pels amics, va néixer un dia de principis de l’any 2014 i va aparèixer a les nostres vides al setembre del mateix any a Mataró.

És la relacions públiques de la veïna Monvínic i tot sovint s’afegeix a l’equip de Finestres exercint funcions de dispensadora d’amor, reclamadora de fuet o qualsevol altra vitualla. També dona un cop de mà al Bar Watson, sobretot els dies que hi ha molta afluència de públic.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Anna Josa

Editorial Finestres: Premsa i Comunicació

Barcelonina de la Zona Franca. De petita dibuixava còmics per explicar històries. Amb els estudis de periodisme va poder seguir-ho fent des de diferents mitjans de comunicació -sense il·lustracions, en aquest cas-. Després de rodar món, va començar a ser llibretera de La Memòria, a Gràcia, que durant dos anys es va convertir en el seu refugi de llibres i més o menys en l’extensió del menjador de casa seva. Ha intentat deixar el món editorial però és molt perseverant en els seus retorns literaris. Ara explica i comunica còmics des de la sala de màquines de l'Editorial Finestres. Li interessa tot allò que tingui a veure amb els feminismes, la cuina i la muntanya. I les vinyetes, és clar.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Emiliana Larraguibel

Llibretera

Mentre estudiava Belles Arts va tenir la sort de treballar a la llibreria Múltiplos i submergir-se en el món de les publicacions d'artista. Ha dissenyat i maquetat llibres i ha fet algunes publicacions pròpies amb la inkjet de casa seva, que han acabat en arxius de diverses latituds.

Col·lecciona volanderes, rosques, clips, pàgines de llibres soltes, imperdibles, fotos trencades, caragols i avions de paper amb què s'ensopega pel carrer, i en el seu temps lliure se la pot trobar amb una agulla de ganxet a la mà.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Sofía Machain

Comunicació i Premsa

De Madrid. Va viure cinc anys al Brasil on comissariava el cineclub de l'espai cultural Ateliê397. També va ser professora d'idiomes, i venedora de truites de patata que ella mateix cuinava. De tornada a Espanya vatreballar per a la revista Fotogramas, el Palo Market Fest i l'agència Soon in Tokyo. Des de fa set anys codirigeix, escriu i edita la revista digital més bonica d'internet: Visual404.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Lilianna Marín de Mas

Llibretera

D’adolescent volia ser vulcanòloga, o paleobotànica com Laura Dern en certa pel·lícula, però finalment va decidir estudiar Història de l’Art i va quedar abduïda per les avantguardes i tots els personatges que mai coneixerà en aquesta vida.

Després de treballar molts anys per museus i arxius com a gestora cultural, va observar que el que més la fascinava eren les publicacions, per la qual cosa va decidir entrar en el sector editorial. Finalment ha saltat al món de les llibreries, “els indrets més segurs i macos del món” segons les seves pròpies paraules, una activitat que compagina amb la docència universitària, l’autoedició i el comissariat d’exposicions.

Adora l’arquitectura, els còmics y la línia clara. Tindria casa seva folrada d’originals de Joost Swarte.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Juan Carlos Mora

Producció

Va començar a ballar flamenc amb quatre anys i l’art el va acompanyar, d’alguna manera, en totes les decisions de la vida. Després de vuit anys a Madrid dissenyant escenografia per a teatre, televisió i publicitat, va tornar a Barcelona el 2018 per dedicar-se a la producció d’esdeveniments de marca.

 

Escriu poesia i confecciona collages digitals amb els quals ha fet diversos fanzins. L’escriptura sempre ha estat el seu mecanisme d’expressió per enfrontar-se al món.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Noelia Nistal

Llibretera

Li agradaria veure’s a si mateixa com una travesti gòtica, a mig camí entre Elvira i Catherine Deneuve a 8 femmes, tot i que en realitat és més aviat alguna cosa així com una Andy Sachs de El diablo viste de Prada però en una versió molt menys triomfadora. Va estudiar filologia hispànica perquè volia ser escriptora a més de lectora, sense pensar gaire en els inexistents beneficis econòmics que estava creant pel seu futur. Va acabar obsessionant-se amb la poesia, especialment amb aquella que parla sobre la relació simbiòtica entre la espera i el desig, i aquesta obsessió la va portar a una espontània conferència a Alicante, la publicació de la qual van negar per ser «massa poètica i molt poc acadèmica». Va estar de becària a la biblioteca de la UB on va aprendre’s d’una vegada l’abecedari i adonant-se de què el seu treball somiat estava entre llibres. Entre mitges es va tornar boja amb Madonna, Julia Child, els videojocs, Sylvia Plath, la literatura asiàtica i va decidir que la seva lapida hauria d’estar en algun lloc solitari, tenebrós i envoltat de lliris.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Rubén Ortega

Llibreter

A la primera llibreria on va treballar, el catàleg estava construït amb fitxes de cartó (tres per llibre).

Vint anys més tard "la llança encara vibra", que diria Peter Handke. Deu haver recomanat milers de llibres, n'ha traduït un i n'ha publicat un grapat, com a meitat O de Hurtado y Ortega.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Àurea Perelló

Directora i llibretera

Es va llicenciar en Història de l’Art, la seva altra gran passió a part dels llibres, i va fer un postgrau molt útil en Filosofia i Estètica de l’Art Contemporani a la Fundació Miró. Va començar a treballar a llibreries de manera anecdòtica, durant la carrera, a la Proa del Teatre Nacional. Ha exercit de comissària independent a centres cívics de la ciutat de Barcelona i de coordinadora d’un projecte artístic originalíssim a les Piscines Bernat Picornell (Propostes d’Art a les Instal·lacions, 2003-2007). Ha passat per sales de subhastes nostrades, festivals guais d’art contemporani i fundacions d’art.
Però on se sent còmoda de debò és entre llibres, llibreteres i lectores. Des del 2005 ha treballat a diverses llibreries de Barcelona i en projectes vinculats al món del llibre: Alibri, Bertrand, Casa del Llibre, Gremi de Llibreters de Catalunya, Nórdica Libros i Libelista. Està convençuda que les llibreries són el millor espai on deixar que passi el temps i on deixar-se perdre i que són indispensables a qualsevol ciutat que vulgui seguir viva. Sempre ha pensat que és una persona privilegiada per haver pogut convertir la seva passió en una professió.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Víctor Recort

Programador

Va néixer a Sant Boi de Llobregat el mateix any que els Pixies publicaven Bossanova, però ha trigat 32 anys a escoltar-ne l'àlbum sencer. Sota el malnom de Víctor Parkas va signar el llibre de relats Game Boy i va participar en les antologies Una risa nueva i Ya no recuerdo qué quería ser de mayor. Els seus articles han estat publicats a mitjans com El Periódico, El Nacional.cat o El Quadern d'El País. També ha escrit ficcions breus per al setmanari Time Out. Viu a l'Hospitalet de Llobregat amb la seva parella i els seus dos fills. Del 2020 ençà escriu única i exclusivament en català. Pont aeri és la seva primera novel·la.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado

Mireya Valencia

Llibretera

Té el costum d’estudiar coses poc pràctiques que fan d’ella una adversària temible al Trivial. Llicenciada en Història Medieval i en Teoria de la Literatura, era qüestió de temps que acabés com a llibretera. I així va ser. Després d’unes quantes feines no gaire remunerades al món de la cultura, l’epifania va tenir lloc al que fou la Llibreria del Centre d’Art Santa Mònica. Allà va quedar enamorada d’una vida envoltada de llibres i de la gent que se’ls estima i va renunciar per sempre a portar una manicura en condicions. Ha treballat en distribució i va ser llibretera a La Central durant una pila d’anys. Francòfila sense complexos, li encanta la microhistòria, la teoria de gènere, la política i els espectacles de drag-queens. En el seu temps lliure intenta enderrocar el patriarcat.

Llegir més
Tancar
Loader

Gracias por tu mensaje. Ha sido enviado