X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
Qué estamos leyendo
'Demon Copperhead', de Barbara Kingsolver
por
Ada Brugera
24.11.2023

Què llegeixes?

Demon Copperhead

Qui és l'autora?

Barbara Kingsolver

Quina editorial el publica?

Navona, tant en català com en castellà.

En què s’inspira?

Com ja es pot intuir pel títol, s’inspira directament en David Copperfield, de Charles Dickens.

De què va?

És la història de Demon Copperhead, un nen nascut a l’estat de Virginia que es queda orfe de molt jove. Seguim tot el seu pas pel sistema d’acolliment dels Estats Units en un dels contextos socials i econòmics més complicats del país: el territori apalatxe, una regió molt afectada per la pobresa i per la crisi dels opiacis.

És llarg o curt?

Podríem dir que és llarg, tant en castellà com en català son més de 650 pàgines. Però això és una mica relatiu. A mi em va costar entrar-hi una mica però, un cop vaig trobar el temps per poder-li dedicar estones llargues de lectura, el vaig acabar molt ràpid.

Què és el que més t'ha agradat del llibre?

Els personatges. És una novel·la on tot passa a través dels seus personatges i la relació entre ells. Entenem el context global a través de les històries personals, i n’hi ha moltes, no només la de’n Demon. I el que també m’ha agradat és que, tot i ser una història duríssima, plena de violència i pèrdua, també hi ha alegria i tendresa. I el narrador, que és el propi Demon, sempre desprèn sentit de l’humor.

A qui li recomanes?

A tot lector que vulgui una història llarga, que abarqui molts anys, i on no hi paren de passar coses. També a qui vulgui entendre més a fons el context social, cultural i econòmic dels anomenats “hillbillies”. Pot agradar als lectors de llibres com La història de Shuggie Bain i Un lloc per a en Mungo, de Douglas Stuart.

Alguna cosa més que haguem de saber?

En una entrevista, l’autora explica que el que volia amb aquesta novel·la era explicar les històries de les milers de criatures que, degut a la crisi dels opiacis, s’han quedat orfes i han estat relegades a un sistema precari i sobresaturat. Tot i que feia anys que tenia la idea rondant-li pel cap, no va aconseguir escriure-la fins que no va pensar en reproduir l’estructura de David Copperfield. La novel·la ha estat guardonada amb dos premis molt importants: el Pulitzer i el Women’s Prize for Fiction.

Demon Copperhead
Kingsolver, Barbara
26 €
Comprar
Reservar
Demon Copperhead
Kingsolver, Barbara
26 €
Demon Copperhead
Kingsolver, Barbara
14.75 €