X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
9 JUN
100 anys de Gabriel Ferrater

Amb Marina Porras, Jordi Amat i Albert Roig. Modera Jordi Cornudella.

Aquest 2022 es compleixen cent anys del naixement d’un dels millors poetes catalans del segle XX: Gabriel Ferrater (Reus, 1922-Barcelona, 1972). La feliç coïncidència que hi hagi tres llibres que en parlen, el rellegeixen i l’il·luminen ens ha fet convocar-ne els autors: Jordi Amat n’ha escrit una biografia: Vèncer la por (Edicions 62/Tusquets), Marina Porras ha prologat i editat una antologia de textos del poeta sobre literatura, pintura, lingüística, cartes i entrevistes: Donar nous als nens (Comanegra) i Albert Roig ha escrit un llibre personalíssim sobre diversos poetes del XX que dedica també un capítol (o més) al poeta de Reus: Posseït (L’Altra Editorial). Estaran moderats per l’editor i també poeta i comissari de l’Any Ferrater, Jordi Cornudella.


Marina Porras (Rubí, 1991) és crítica literària. Ha col·laborat en mitjans com ElNacional.cat, Ara Llegim, La República, Serra d’Or, CTXT, El Matí Digital, The Objective, Llavor Cultural i d’altres. Treballa en una llibreria i és investigadora en formació del grup de recerca «Literatura Comparada en l’Espai Europeu» del Departament de Teoria de la Literatura de la Universitat de Barcelona. Ha publicat L'enveja (Fragmenta, 2019), dins la sèrie «Pecats capitals» i l’antologia de textos de Gabriel Ferrater Donar nous als nens (Comanegra).

Jordi Amat (Barcelona, 1978) és filòleg i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, les biografies Els laberints de la llibertat. Vida de Ramon Trias Fargas (2009, Premi Gaziel de Biografies i Memòries) i Com una pàtria. Vida de Josep Benet (2017, Premi Octavi Pellissa); els assaigs Las voces del diálogoEl llarg procés i La primavera de Múnich. El pamflet La confabulació dels irresponsables (2017) el va situar com un dels principals comentaristes polítics del present. El seu darrer llibre, El fill del xofer (2020), una lúcida radiografia dels darrers cinquanta anys de la història política catalana, va obtenir un èxit majúscul de crítica i de lectors. Ha col·laborat durant anys a La Vanguardia i actualment escriu al diari El País, on coordina el suplement de cultura catalana Quadern.

Albert Roig (Tortosa 1959) publica el primer llibre de poemes als trenta anys, Córrer la taronja. Ara acaba d’aparèixer Els ulls de la gossa (Edicions 62), on aplega la seva obra poètica de 1979 a 2019. També és autor dels llibrets i les dramatúrgies més efímeres, escrites i assajades per ser estrenades i enterrades. Ha gravat amb els músics Krishoo Monthieux i Marc Egea el cd Salvatge Cor. Ha publicat L’estiu de les paparres, un libel escrit, per un jove eixelebrat, contra els agents i els poetes de la postmodernitat i de «la nueva sentimentalidad», i els assajos Creació del poemaCecília de Florejats, un homenatge a Blai Bonet i al poeta barroc Francesc Vicent Garcia, i Gos (Vida de Rainer Maria Rilke), on ensenya els miralls i les màscares de Rilke.


Horario: 19:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09