X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
Anna Guitart
Vegeu perfil

Anna Guitart (Barcelona, 1976) és periodista i guionista. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i després a la COM Ràdio. Ha treballat de guionista a programes de TV3 com Via Llibre (Canal 33). També ha dirigit el programa Savis (Canal 33). El 2015 va començar a presentar la secció de llibres del programa Tria 33 i, des de 2017, presenta i dirigeix el programa literari d’entrevistes Tot el temps del món (Canal 33). Col·labora als programes Els matins de Tv3, Islàndia de RAC1 i al suplement «Llegim» del diari Ara.

Mara Faye Lethem
Vegeu perfil

Mara Faye Lethem (Nova York, 1971) és escriptora i traductora literària del català i castellà a l’anglès. La seva trajectòria s’ha desenvolupat a les dues ribes de l’Atlàntic, tant als Estats Units com a Barcelona, on resideix. La seva nouvelle A Person’s A Person No Matter How Small es va publicar el 2020 amb Antibookclub. Les seves traduccions inclouen Brother in Ice (Alicia Kopf, Premi English PEN, nominat al Premi Nacional de Traducció als EUA) i Confessions, de Jaume Cabré. Entre els anys 2020 i 2022 publicarà traduccions d’obres de Patricio Pron, Marta Orriols, Jordi Nopca, Toni Sala, Max Besora i Irene Solà.

Pere Antoni Pons
Vegeu perfil

Pere Antoni Pons (Campanet, Mallorca, 1980). Periodista i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, els reculls de poemes El fibló i la festa (2003), Fervor tan fosc (2006), Aquí, on passa tot (2017) i Canvi de guàrdia (2019); els llibres entrevista La vida, el temps, el món: sis dies de conversa amb Joan Francesc Mira (2009), Guillem Frontera. Paisatge canviant amb figura inquieta i Conversaciones con Jean Marie del Moral (2018); les novel·les La felicitat dels dies tristos (2010), Tots els dimonis són aquí (2011) i Si t’hi atreveixes (2014), i el llibre de perfils Un arxipèlag radiant (2019). Col·labora regularment a la premsa fent entrevistes, articles d’opinió, crítica literària i d’art, i reportatges i cròniques de temàtica cultural i sociopolítica.

Gemma Medina
Vegeu perfil

Gemma Medina Estella (Rubí, 1989) és editora, crítica literària i professora col·laboradora del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC. Es va llicenciar en Filologia catalana i en Teoria de la literatura i Literatura comparada a la UAB, i va cursar el Màster d’Edició de la UPF. Ha escrit i escriu sobre literatura contemporània per a diverses revistes i plataformes, com ara ReduccionsCaràctersNúvol o el setmanari La Directa. El 2018 va fundar, amb Marc Rovira Urien i Gerard Cisneros Cecchini, la revista digital de crítica literària La Lectora. En el marc dels Jocs Florals de Barcelona del 2022, va escriure el balanç poètic de l’any 2021.

Marina Espasa
Vegeu perfil

Ha publicat dues novel·les, La dona que es va perdre (2012) i El dia del cérvol (2016), però abans havia estat moltes altres coses: filòloga romànica, agent d’artistes de carrer, guionista de televisió i d’exposicions, reportera, recomanadora i presentadora de programes de llibres a la televisió i a la ràdio, traductora, columnista i professora d’escriptura. Des de 2009, escriu crítica literària al diari Ara i ha traduït al català obres de Maggie Nelson, Virginie Despentes, H. D. Thoreau, Judith Butler o Rebecca Solnit. Va ser especialment feliç treballant als programes de llibres de televisió Saló de lectura (BTV, 2002-2006) i L’hora del lector (Canal 33, 2007-2011). Entre 2016 i 2019, ha estat comissària del programa «Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO» de l'Ajuntament de Barcelona, des d’on ha planificat (quan ha pogut) polítiques públiques de foment de la lectura, difusió del patrimoni literari i dinamització del sector professional del llibre a la ciutat.

Beca Finestres d'Assaig en català

FINESTRES es complau a donar suport a quatre autores/autors per desenvolupar els seus projectes de no ficció durant un any. Per això, ofereix quatre beques d'assaig, de 25.000 euros (subjectes a impostos) cadascuna: dos per a projectes en català i dos per a projectes en castellà.

Els projectes d’Elisabet Riera, Víctor Lloret, Layla Martínez i Juan Gómez Bárcena han estat els guanyadors de les Beques Finestres d'Assaig 2023.

Llegir més


OBJECTIUS

— Fomentar l’escriptura de l’assaig i la crònica humanística, de divulgació científica, històrica, política, musical, literària i artística per enfortir la branca de l’assaig i la no-ficció, necessitada d’estímuls per créixer i poder donar respostes a un món progressivament desconcertant.
— Donar suport econòmic durant un any a quatre autors/es (dos per a projectes en català i dos per a projectes en castellà) perquè desenvolupin els seus projectes.
— Incentivar la creació d’obres de no-ficció a través de l’ajuda directa als/les autors/es.
— Incentivar la reflexió i el debat al voltant de temes d’actualitat i de pes a través de l’assaig de qualitat.


Propera convocatòria

Obertura: 14 de novembre de 2023.


Si desitges sol·licitar la Beca Finestres d'Assaig en castellà fes clic aquí.

Dubtes i més informació: premisibeques@llibreriafinestres.com

BECA FINESTRES D’ASSAIG
Inscripció finalitzada

EDICIONS ANTERIORS

Mirall trucat
Victor Lloret Blackburn

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2023 en català.

Llegir més
Mapa de soledades
Juan Gómez Bárcena

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2023 en castellà.

Llegir més
Els Alats
Elisabet Riera

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2023 en català.

Llegir més
El reino intermedio
Layla Martínez

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2023 en castellà.

Llegir més
EL REI GORD
Miquel Bonet

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2022 en català.

Llegir més
DE CANTOS Y ANIMALES
Carolina Arabia

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2022 en castellà.

Llegir més
TRIA LA TEVA AVENTURA
Bel Olid

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2022 en català.

Llegir més
LA HERIDA ERÓTICA
Marina Pintor Pareja

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2022 en castellà.

Llegir més
No totes les finestres miren a mar
Sergi Tarín

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2020 en català.

Llegir més
Delta
Gabi Martínez

Guanyador de la Beca Finestres d'Assaig 2020 en castellà.

Llegir més