X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
28 GEN
Adrienne Rich

Vermut versat amb Pol Guasch, Núria Busquet i Ada Bruguera

Dues publicacions recents ens han portat l’univers poètic i assagístic d’Adrienne Rich a les taules de novetats en català: el poemari Submergir-se en el naufragi (Edicions Poncianes) i l’assaig Naixem de dona. La maternitat com a experiencia i institució (Lleonard Muntaner Editor). La celebrarem al pati de Finestres com el que va ser: una de les poetes i assagistes feministes nord-americanes més importants del s.XX i XXI.


Adrienne Rich (Baltimore, 1929 – Santa Cruz, 2012). Poeta nord-americana, assagista influent i feminista radical. Va escriure més d’una vintena de llibres de poesia i és autora també de diversos assaigs recollits als volums On Lies, Secrets, and Silence: Selected Prose, 1966-1978 (1979), Blood, Bread and Poetry: Selected Prose 1979-1985 (1986) i A Human Eye: Essays on Art in Society (2009), i del llibre Of Woman Born: Motherhood as Experience and Institution (1976), que s’ha convertit amb el temps en un dels grans clàssics del feminisme. La seva obra i el seu compromís amb els moviments socials l’han convertida en una de les figures clau per entendre el moviment feminista dels anys seixanta i setanta del segle xx i més enllà.

Pol Guasch (Tarragona, 1997) és màster en Literatura, Teoria i Cultura Contemporànies (King's College London) i investigador doctorand sobre amor i poètica a la Universitat de Barcelona. Ha cursat el Programa d'Estudis Independents del MACBA, ha estat professor de literatura i crítica de la cultura a la UB i, actualment, forma part de la productora cultural La Sullivan. És autor dels llibres de poesia Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2020). Napalm al cor (Premi Llibres Anagrama 2021), la seva primera novel·la, s'ha traduït a diverses llengües, com el castellà, l'anglès, el francès, l'italià o l'alemany.

Núria Busquet Molist (Cardedeu, 1974). Traductora i escriptora. Ha traduït, entre altres, Douglas Stuart, Dylan Thomas, Margaret Atwood, Louise Glück, Ted Hughes i Sylvia Plath (amb El Colós va guanyar el premi Jordi Domènech de traducció). És autora del poemari Arca Mínima (Edicions Tremendes, 2015) i les novel·les Partícules (Lleonard Muntaner, 2017, premi Pare Colom i premi El lector de l’Odissea) i Zona zero (LaBreu, 2019, finalista dels premis Òmnium i Llibreter).

Ada Bruguera (Barcelona, 1989) és llibretera a Finestres, ha estat co-editora de la revista literària Branca i ha escrit el pròleg de Submergir-se en el naufragi.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 12:30h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09