X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
22 FEB
Alba Dedeu

amb Carlota Rubio

En paraules d’Anna Ballbona, La conformista (L’Altra Editorial / Sexto Piso) és «una pel·lícula d'Aki Kaurismaki feta novel·la en català i amb flaires properes». La seva autora Alba Dedeu visitarà Finestres per parlarnos-en, en un acte conduït per la periodista Carlota Rubio.


En Pere i l’Eva venen pollastres a l’ast i arrosseguen l’olor d’oli de la botiga les vint-i-quatre hores del dia i a tot arreu on van. La rutina de la feina, les inevitables friccions de viure en parella i, més endavant, les obligacions i els neguits de tirar endavant una família fan que l’Eva tingui la sensació que la seva vida és poca cosa comparada amb els somnis que tenia de joveneta. 

Com ja feia en els seus contes, a La conformista Alba Dedeu narra amb delicadesa i precisió els alts i baixos, les renúncies i les recances de la convivència, i aquesta angoixa de baixa intensitat que envolta els dos personatges i, en definitiva, a tots nosaltres: el vertigen de les possibilitats aparentment infinites que tenim a l’abast i la incertesa constant de no saber si, de totes aquestes opcions, sabem triar les millors. 


Alba Dedeu (Granollers, 1984) es dedica a la traducció literària. Amb la seva primera obra, Gats al parc (2011), va guanyar el premi Mercè Rodoreda de contes i el Crítica Serra d'Or. L’any 2012 va publicar L’estiu no s’acaba mai, un segon recull de contes que va tenir molt bona acollida entre la crítica i el públic. La conformista és la seva primera novel·la. 

Carlota Rubio (Barcelona, 1997) és periodista cultural i crítica literària. Ha coordinat la secció de Llibres i les publicacions en paper del digital de cultura Núvol. Actualment és la coordinadora i una de les signatures del suplement El Quadern d’El País.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09