X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
15 JUN
Albert Forns

amb Manel Alías

I el cel ens va caure al damunt (Edicions 62) és el nou treball d’Albert Forns, un viatge a 1938 que homenatja i humanitza les víctimes d’un dels bombardejos contra Catalunya més sàdics de la Guerra Civil. Forns presentarà el llibre a Finestres acompanyat de Manel Alías.


Dimarts 31 de maig de 1938. Les nou i cinc del matí. És hora punta a Granollers, i mentre les criatures van a peu cap a l’escola, les dones fan cua al mercat de la Porxada. En aquell moment cinc avions italians descarreguen seixanta bombes al centre de la ciutat. No sonen les sirenes, no hi ha refugis i les explosions s’acarnissen amb la població indefensa. Moren 226 persones. El bombardeig només dura un minut, però aquest minut canvia la ciutat per sempre. I el cel ens va caure al damunt és la reconstrucció d’aquells seixanta segons fatídics a través de la veu potent i reveladora dels testimonis d’aquell dia, recollits al llarg de les darreres dècades. Albert Forns trena les històries íntimes d’una vintena de supervivents i recrea les seves vides abans, durant i després de ser colpejades pel bombardeig.


Albert Forns Canal (Granollers, 1982) és periodista i escriptor. Va guanyar el Premi Documenta 2012 amb Albert Serra (la novel·la, no el cineasta), el premi Llibres Anagrama el 2016 amb Jambalaia i el Premi BBVA Sant Joan 2020 amb Abans de les cinc som a casa. També ha publicat el poemari Ultracolor

Manel Alías (Berga, 1977) és periodista. Des del 2001 treballa a Televisió de Catalunya, on ha presentat l’informatiu infantil Info K i ha estat cap d’edició de La nit al dia, entre d’altres. Des del 2015 és corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou: allà va escriure L’última victòria de l’URSS i Rússia, l’escenari més gran del món, tots dos publicats per Ara Llibres.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09