X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
18 MAR
Albert Pijuan

amb Oliver Mancebo

Per què no repensem el canibalisme? (Editorial Medusa) és una proposta brutal d’un dels grans autors catalans contemporanis, Albert Pijuan, que visitarà Finestres per presentar-nos el seu nou treball en companyia d’Oliver Mancebo.


Des del mateix títol, Per què no repensem el canibalisme?, la veu en primera persona ens bufeteja amb una pregunta directa i desgrana al llarg del llibre el que considera un plantejament factible o, millor, un pla mercantil vàlid i viable. Per resumir molt: per què no comercialitzem i consumim carn humana igual que ho fem amb la d’altres animals?

L’opuscle explora, entre altres aspectes, les derivades ètiques, històriques, socials, logístiques, econòmiques i dietètiques que implica dur el projecte a la pràctica. Per acompanyar el text, Editorial Medusa recupera Una proposta modesta, el famós pamflet de Swift que funciona com un epíleg asincrònic del llibre de Pijuan.


Albert Pijuan (Calafell, 1985) és llicenciat en Ciències Polítiques i en Filosofia. Ha publicat l’inclassificable Ramon Llull. Ara i aquí, el llibre de relats Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà i les novel·les El franctirador i Tsunami (Premi Ciutat de Tarragona, Premi Finestres de novel·la, Premi Nacional de la Crítica). Ha publicat i estrenat una quinzena de peces teatrals i dramatúrgiques, algunes de les quals han tingut trajectòria internacional, com Escola de gossos, Nix tu, Simona o Mort d’un pare vietnamita. Ha publicat relats en múltiples reculls i antologies.

Oliver Mancebo (Barcelona, 1981) ha detallat els menús marcians a Els coets venien com llagostes (Branca/CCCB, 2021), escriu sobre menjar, llibres i música per ElNacional.cat i forma part de l’equip de Finestres. Imparteix cursos i altres activitats relacionades amb la literatura, l’art i la cuina a centres com Escola Massana, MACBA, El Sortidor, CCCB, La Virreina o FoodCultura. És la meitat de l'editorial i col·lectiu artístic Mancebía Postigo, dedicat a regurgitar opuscles i fanzins que s’activen més enllà del paper, en espais de socialització com ara bars, mercats municipals, escorxadors i pistes de ball.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 12:30h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09