X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
15 JUL
Anna Codina i Toni Casamor

amb Josep Lluís Blázquez i Marc Aureli Santos

SUB TOPO GRAPHIA: Espai Cràter Museum (Altrim Publishers) és una monografia, amb imatges, plànols i texts breus en català, castellà i anglès sobre una de les construccions arquitectòniques més fascinants del país, edificada sobre la base d’un volcà dorment. 


SUB TOPO GRAPHIA: Espai Cràter Museum explica el projecte arquitectònic de l’Espai Cràter d’Olot, un museu construït sobre un volcà adormit prop del centre de la ciutat. Aquest edifici subterrani allibera una gran àrea de terreny que es convertirà en un nou parc. L'exterior de l'edifici només és visible des de les seves dues entrades, una al davant de l’altra, que creen un passeig que travessa l'interior de l'edifici, construït amb materials del paisatge volcànic. L'edifici forma part de l'experiència dels visitants, que veuen el volcà com un amfitrió. El nou parc està concebut com un bosc natural, il·luminat a la nit per làmpades d'arbres que simulen el vol de les cuques de llum. 


Anna Codina va fundar la seva pròpia firma d'arquitectura treballant en plans i projectes per a edificis públics i privats, guanyant diversos concursos d'arquitectura i construint els projectes. Ha estat guardonada i la seva arquitectura ha estat publicada en mitjans especialitzats nacionals i internacionals. En l'última dècada, col·labora amb diverses universitats de Barcelona. Codina és coautora de SUB TOPO GRAPHIA. 

Toni Casamor va fundar Baena Casamor Arquitectes i va ser colíder d'aquest equip fins al 2020. Ha estat professor d'arquitectura a l'ETH Zuric, a ESARQ-UIC, Barcelona (1998-2000), Anahuac, Mèxic (2004), Alghero, Sardenya, Itàlia (2005-2008), membre del jurat dels Washington State AiA Awards a Seattle el 2015. Ha fet conferències a Delft, Manitoba a Winnipeg, a Seattle, Ginebra i Lucerna. Ha estat guardonat, entre altres, amb el Premi Internacional Architizer 2023 per la Biblioteca Pilarín Bayés a Vic, el Premi Ciutat de Barcelona 2015, per la Biblioteca Joan Maragall a Sant Gervasi, Barcelona, el primer premi del Premi Catalunya Construcció 2015. Casamor és coautor de SUB TOPO GRAPHIA. 

Del 1988 al 2023, l’arquitecte Marc Aureli Santos va formar part de l’equip de Serveis d'Arquitectura Urbana i Patrimoni a l'Ajuntament de Barcelona, del qual va esdevenir director. Des del 2023, Santos ocupa la presidència d’ArquinFAD, una plataforma de reflexió i de síntesi sobre fenòmens i activitats lligats a la projecció i la transformació de l’espai interior, urbà i territorial. 

Josep Lluís Blázquez és historiador de l’art. Des del 1989 treballa a Catalunya Ràdio, els serveis públics de radiodifusió de Catalunya. Especialment involucrat en l’arquitectura durant les darreres tres temporades, va llançar Perspectiva, un programa de ràdio basat en les activitats dels arquitectes catalans i l’arquitectura catalana a tot el món. Des de 2017, Perspectiva genera una gran varietat de pòdcasts sobre notícies, entrevistes i documentals sobre arquitectura, premis d’arquitectura i fòrums sobre el tema. 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09