X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
22 MAI
Audrey Magee

amb Ada Bruguera

A La colònia (Edicions del Periscopi/Sexto Piso), l’autora irlandesa Audrey Magee narra una història inoblidable i crea un univers en miniatura: el d’una illa que es converteix en mirall del món exterior, amb les seves esperances i les seves desil·lusions.  


L’estiu de 1979, un pintor anglès desembarca en una petita illa rocosa, de poc més d’un centenar d’habitants, davant la costa oest d’Irlanda. El senyor Lloyd arriba decidit a viure l’experiència illenca de forma genuïna, amarar-se de la quietud del paratge, i poder així pintar la gran obra que aconsegueixi rellançar la seva carrera. Molt aviat, però, entra en escena un altre visitant estranger, Jean-Pierre Masson, un lingüista francès en lluita per mantenir viva la llengua irlandesa tot promovent l’aïllament de l’illa i de la seva població. 

L’inevitable xoc entre els dos visitants té lloc davant l’atenta mirada dels vilatans, que comencen a qüestionar-se la manera en què aquests forasters es relacionen amb l’illa i amb la seva gent. Aquesta tensió, no obstant, és poc més que una lleu estridència comparada amb les notícies que arriben des d’Irlanda del Nort, on la lluita armada entre l’IRA i les forces lleials al Regne Unit comença a assolir unes cotes de violència inimaginables. 

Escrita amb un veritable talent per al retrat de personatges, en un subtil equilibri entre el realisme, la sàtira amable i la faula moral, La colònia planteja una intel·ligent reflexió sobre el colonialisme i l’efecte que provoca en les ànimes dels implicats a banda i banda. 


Audrey Magee (Enniskerry, 1966) va estudiar Filologia Alemanya i Francesa a l’University College de Dublín i Periodisme a la Dublin City University, i posteriorment va treballar de periodista durant més d’una dècada. La seva primera novel·la, The Undertaking, publicada el 2014, va ser finalista del Women’s Prize for Fiction i de l’Irish Book Award, guardó que també va rebre la seva segona novel·la, La colònia, que a més va ser finalista de l’Orwell Prize i candidata al Premi Booker. La seva obra ha estat traduïda a una desena de llengües. 

Ada Bruguera (Barcelona, 1989) va passar part de la seva infància a un poble a prop de Boston i des d’aleshores sempre té el cap una mica a l’altra banda de l’Atlàntic. És llicenciada en Humanitats i després de passar per diferents sectors del món del llibre, va anar a parar a La Central. Allà va descobrir l’ofici i, sobretot, va aprofitar per aprendre i gaudir. Posteriorment va fer el salt cap a la Nollegiu del Clot i actualment forma part de l’equip de la Llibreria Finestres. Bruguera també va ser una de les impulsores de Branca. 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09