X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
2 ABR
Centerani Joan Salvat-Papasseit

amb Enric Casasses, Jordi Martí Font, Miriam Reyes i Joan Vinuesa

L’Any Joan Salvat-Papasseit és curull d’edicions commemoratives del centenari de la mort del poeta, entre les quals destaquen Joan Salvat-Papasseit: Poesia completa (Edicions 62) i Joan Salvat-Papasseit, Poeta amb majúscula (Lo diable gros/Godall Edicions). 


Joan Salvat-Papasseit és el poeta avantguardista més destacat de la literatura catalana de la primera meitat del segle XX. Poeta pobre, pobríssim, obrer i obrerista, va participar de les idees cristianes, socialistes, anarquistes i independentistes des de les trinxeres de la ploma i la tinta. El prologuista de Joan Salvat-Papasseit: Poesia completa, Enric Casasses, i l’editor i autor de la introducció de Joan Salvat-Papasseit, Poeta amb majúscula, Jordi Martí Font, conversaran sobre l’obra un dels poetes essencials de la nostra tradició moderna.  

L’acte també comptarà amb la lectura en veu alta d’alguns dels poemes de Salvat-Papasseit, a càrrec dels poetes Miriam Reyes i Joan Vinuesa.  


Enric Casasses (Barcelona, 1951) ha publicat versos en llibres (Uh, Canaris fosforescents, Coltells, Bes nagana...) i discos (La tonalitat de l'infinit, N'ix, Tira-li l'alè...), i també proses, tant en forma de poemes (De la nota del preu del sopar del mosso) com amb forma d'articles (El poble del costat). Casasses també ha escrit i estrenar les obres de teatre Do'm i el Monòleg del perdó. Les seves obres més recents són Assagets (Poncianes, 2020), Soliloquis de nyigui-nyogui (Edicions 62, 2021) i Marramaus (Empúries, 2023).  

Jordi Martí Font (Tarragona, 1969) és professor de Llengua i Literatura Catalana a Secundària, membre de diversos moviments socials del Camp de Tarragona, de la CUP i de la CGT de Tarragona, passant pel Col·lectiu Independentista del Priorat o l'Ateneu Llibertari Alomà. Martí Font ha publicat els seus articles en dos llibres, a banda de col·laborar en altres publicacions. També ha treballat com a periodista, manobre, home de casa i pagès. Escriu poemes i toca la guitarra i canta al grup Llunàtics. 

Miriam Reyes (Ourense, 1974) va publicar el seu primer poemari, Espejo negro, publicat en edició bilingüe espanyol-italià amb el nom de Terra e sangue (2003). El seu segon llibre de poemes, Bella durmiente (2004), va ser finalista del XIX Premio de Poesía Hiperión. Els seus poemes han estat inclosos en antologies com Feroces: Radicales marginales y heterodoxos en la última poesía española (1998), Poetas en tiempo de guerra (2003) i 25 poetas españoles jóvenes (2003).  

Joan Vinuesa Baliu (Barcelona, 1952) és un poeta, pintor i músic català. El 1984 esdevé un dels habituals del grup dadaista O Així, fent de presentador dels recitals de poesia contracultural que impulsaven Enric Casasses i Jordi Pope al bar La Figuera de Gràcia. És autor d’El camí del Llamp (1991), Feristela de bec i les falòrnies del radi (1995), El tercer llibre (1997), L'arrel quadrada de Déu (2001), El llom del sol (2003), Alè per un drac (2008), El corn del sègol (2012), La utopia de les paraules (2016) i La sardana dels dimonis (2019). 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09