X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
17 OCT
Dimitri Verhulst

Trobada amb Jordi Corominas

Amb un nihilisme que cerca el zero absolut, Nuestro corresponsal en el vacío és l’obra d’un autor que persegueix, tot escrivint, l’origen de les seves pulsions. Per exorcitzar els seus dimonis, potser. Per salvar-se, potser. Dimitri Verhulst en traurà l’entrellat a la Llibreria Finestres, en una conversa amb el periodista Jordi Corominas.


«El taxista sabía dónde vivía, por lo que no importó tanto que no me hallara en condiciones de explicarle adónde debía llevarme. Lo único que me salía de la boca era espuma. Me había metido en el cuerpo cuatro botellas de vino tinto y dos gramos y medio de polvo. Combinados con analgésicos para mi hernia. Genial. La comida de un campeón. Rayas, del grosor de babosas anaranjadas, mejor imposibles. Como si tuviera prisa por diñarla».

Així comença Nuestro corresponsal en el vacío, l’artefacte d’autoficció d’un alcohòlic. D’un cocaïnòman. A la novel·la, Dimitri Verhulst narra els equilibris que fa per no repetir patrons amb el seu pare, un borratxo que va morir prematurament víctima d’un càncer. Aquesta ombra li acompanya allà on vagi, de les habitacions d’hotel solitàries a les fires de llibres de tot el món, passant per bars de mala mort i lavabos sòrdids.

Dimitri Verhulst, l’enfant terrible de les lletres belgues, visitarà la Llibreria Finestres per parlar de tot plegat amb el periodista cultural Jordi Corominas.


Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) va néixer en el si d’una família desestructurada i va passar la seva infantesa en llars d’acollida i orfenats. És considerat un dels grans escriptors de Bèlgica i dels Països Baixos, amb una obra que ha estat publicada en més de vint idiomes i guardonada amb nombrosos premis literaris. L’adaptació cinematogràfica de la seva novel·la La miseria de las cosas va guanyar el premi Art i Assaig del Festival de Cannes, a més d’esdevenir la candidata per representar Bèlgica als Premis Oscar.

Jordi Corominas (Barcelona, 1979) ha publicat tres novel·les (Una dona que sap jugar amb els peus, Colors i José García) i diversos llibres d’assaig. Corominas és el creador del projecte Loopoesía, que des del 2009 vol apropar el vers a la gent mitjançant recitals poètics amb projeccions i una acurada posada en escena. Ha traduït al castellà les poesies de Jean Cocteau a l’antologia La mentira que siempre dice la verdad i col·labora habitualment amb els mitjans ElDiario.es, El Confidencial, Ràdio 4 i Radio 3.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09