X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
22 FEB
Eider Rodríguez

Trobada amb Llucia Ramis

Materials de construcció (Periscopi / Random House) és la primera i molt esperada novel·la de la contista basca Eider Rodríguez, una reconstrucció literària de la figura del pare, d'una família i d'una època. Un text tendre i descarnat a la vegada; una novel·la sobre el dol, la vida, l'alcohol i les complexitats de les relacions en els nuclis familiars. Eider Rodríguez es planta davant del seu pare per a explicar-li, una vegada mort, com és créixer al País Basc als 80 amb un pare alcohòlic, amb amor però sense concessions. L'autora xerrarà amb la periodista i escriptora Llucia Ramis.


Eider Rodriguez (Rentería, 1977) és escriptora, periodista i guionista. Ha estat editora en basc de l’editorial Txalaparta i avui dia exerceix de professora al Departament de Llengua i Literatura de la Universitat del País Basc. El 2018 va obtenir el premi Euskadi de Plata, atorgat pels llibreters de Guipúscoa, per Un cor massa gran (Periscopi, 2019), i juntament amb l’il·lustrador Julen Ribas el premi Euskadi de literatura infantil i juvenil pel còmic Santa familia (Euskal Herriko Ikastolak, 2017). Amb Katu jendea (Elkar, 2010) va obtenir la beca de creació literària Igartza, una de les més importants del País Basc, i el premi Zazpi Kale de la Fira del Llibre de Bilbao (2011). Considerada una de les escriptores més impactants de les lletres basques, ha desenvolupat gran part de la seva carrera en aquesta llengua i actualment viu a Hendaia. Materials de construcció és la seva primera novel·la.

Llucia Ramis va néixer a Palma de Mallorca el 1977, va estudiar Ciències de la Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona i és col·laboradora del diari La Vanguardia. Ha publicat contes en diverses antologies i és autora de les novel·les Coses que et passen a Barcelona quan tens trenta anys (2008), Egosurfing (2010, premio Josep Pla), Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes (2013) i Les possessions (2018, Premi de novel·la en català Llibres Anagrama).


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09