X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
8 JUL
Enric Casasses

Vermut de gala per rebre Max Jacob segons Enric Casasses, que l’ha traduït i ens n’explicarà i llegirà versos. Qui va ser un dels amics íntims de Picasso, Apollinaire, Cocteau, Braque i Modigliani, va voler crear una “literatura cubista” que buscava en l’humor l’únic alliberament possible d’un món tràgic i ridícul. Després d’El gobelet dels daus (Lleonard Muntaner), també traduït per Casasses, ens arriba la seva segona obra en català, Visions infernals, que representa també la primera traducció de la jove editorial de poesia Documents Documenta. Surrealisme i dadaisme a dojo!


Max Jacob (Bretanya, 1876 – Camp de concentració de Drancy, 1944) és un escriptor, poeta, dramaturg i pintor del segle XX francès. Gran cultivador del vers lliure, creador d’un corrent literari propi, la “literatura cubista”, va fusionar gèneres i arts: va ser llibretista, lletrista i pintor, a més de poeta. El seu origen jueu va provocar la seva detenció i retenció en un camp de concentració francès, on va morir abans de ser deportat a Auschwitz.

Enric Casasses (Barcelona, 1951) ha publicat llibres de poesia com Canaris fosforescents, T’hi sé, Bes nagana, El nus la flor, Uh..., ha participat en discos amb músics com Pascal Comelade, Feliu Gasull, Don Simon&Telefunken, ha escrit obres de teatre i ha editat autors com Girbal Jaume, Juli Vallmitjana, Joan Vinyoli, Jacint Verdaguer i Víctor Català. Acaba de publicar Marramaus (Empúries, 2023), un recull d’articles i reflexions del llegir, l’escriure, i daixò i dallò.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 12:30h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09