X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
16 NOV
Esther Cross

Trobada amb Layla Martínez

El món de la biografia és un món a part: com relatem la vida d’algú? A partir de quins materials? Què en sabem, realment, d’una persona que ja no hi és? Entrevistes, cartes, diaris, enregistraments, testimonis d’amics i familiars... Sí, però en el moment de posar-se a escriure, un biògraf no deixa de ser un escriptor, i ha de crear un relat. Potser és per això que quan l’escriptora argentina Esther Cross (Buenos Aires, 1961) va voler narrar la vida de Mary Shelley es va deixar de formalitats acadèmiques i li va sortir un llibre excepcional. Entre lladres de cossos a l’Anglaterra victoriana, cirurgians profanadors de cadàvers i relíquies d’esposos estimats va trenant la vida d’una dona més que particular, l’autora d’uns dels llibres més famosos de la literatura anglosaxona, Frankenstein, i per tant, la creadora d’un mite, el del monstre bo que reviu després de la mort. Recuperat per l’editorial Minúscula (és un text publicat a Argentina el 2013) a la seva col·lecció de biografies “Con vuelta de hoja”, és un text que interpel·la, i molt, tot el corrent de nou terror que està proliferant a les dues bandes de l’Atlàntic.

Conversarà amb ella l’escriptora Layla Martínez, autora de Carcoma (Amor de Madre, 2022), una de les darreres revelacions de la literatura espanyola.


Esther Cross (Buenos Aires, 1961) ha publicat reculls de contes i novel·les com Tres hermanos (2016), Radiana (2007) i La señorita Porcel (2008) a més de volums d’entrevistes a Borges i Bioy Casares, en col·laboració amb Felix della Paolera. Ha obtingut la Beca Fullbright Fondo Nacional de las Artes i la Civitella Ranieri.

Layla Martínez es escritora y editora en el sello independiente Levanta Fuego. Ha publicado el ensayo Utopía no es una isla (Episkaia, 2019) y la novela Carcoma (Amor de Madre, 2021).  Ha impartido talleres sobre literatura de terror y sobre arquetipos femeninos del mal y coordinado ciclos de cine sobre terror social y sobre la utopía en el cine. Actualmente trabaja en su segunda novela.  


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09