X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
14 JUN
Feminismes Decolonials i Transfeminismes

Amb Sonia Herrera, Diego Falconí I María Teresa Vera-Rojas

No hi ha un feminisme únic, sinó grans famílies de feminismes que permeten ampliar els subjectes de les lluites. Això ho saben bé Sonia Herrera i Diego Falconí, que han fet de conversadors amb Sayak Valencia i Ochy Curiel en dos dels nous llibrets de la col·lecció Señales d’Icaria Editorial: Transfeminismos y políticas postmortem i Feminismos decoloniales y transformación social. Señales és una col·lecció que busca abordar, des de la reflexió teòrica i el diàleg, problemàtiques sociopolítiques y culturals que ens interpel·len. Per conversar amb ells i mirar de treure tot el suc possible a tants temes, comptarem amb María Teresa Vera-Rojas, professora de Literatura Hispanoamericana a la Universitat de les Illes Balears i especialista en estudis de gènere.


Sonia Herrera Sánchez és doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat en la línia d’Estudis audiovisuals des de la perspectiva de gènere. Està especialitzada en estudis feministes en las ciències socials, periodisme de pau i educomunicació. Dedica la seva tasca d’investigadora independent a l’anàlisi i crítica feminista dels mitjans de comunicació, especialment enfocada al cine i les sèries de televisió.

Diego Falconí Trávez és advocat especialitzat en drets humans i doctor en Teoria de la Literatura i Literatura comparada. És professor de Dret a la Universitat de San Francisco de Quito i professor associat de l’àrea de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona. Director editorial de la Revista Iuris Dictio i codirector del grup Intertextos entre el dret i la literatura. Les seves línies d’investigació giren entorn al comparativisme i l’anàlisi literari, el dret i la normativitat, els estudis gais, lèsbics i queer, les teories post/decolonials i els estudis andins, àrees on compta amb diverses publicacions individuals i en coautoria.

Maria-Teresa Vera-Rojas és investigadora de ADHUC‒Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat, i directora de 452ºF. Revista de Teoría de la Literatura y Literatura Comparada. És doctora en Estudis Culturals i de Gènere por la Universitat de Barcelona (2016) i PhD in Hispanic Studies per la University of Houston (2007). S’especialitza en l’estudi de la literatura i la cultura contemporànies del Carib hispà i Venezuela, així com en la recuperació i l’anàlisi del feminisme, la literatura i la producció cultural de la comunitat llatina a Nova York durant el període d’entreguerres, tot en el marc dels estudis de gènere i sexualitat, la teoria queer i el feminisme postcolonial. 


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09