X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
13 MAI
«Filòsof de guàrdia» amb Manolo Martínez i Carlota Serrahima


Cicle conduït per Manolo Martínez i Carlota Serrahima

En aquest cicle introduirem algunes de les idees centrals de la filosofia teòrica contemporània: entre d'altres, la natura de la ment i la seva relació amb el món extern; o la natura del temps i l'espai. De pas, els participants podran fer-se una idea més clara i realista sobre la recerca filosòfica anomenada "analítica": com enfrontem els filòsofs analítics la nostra feina, i de quina manera la ciència (neurociència i física entre d'altres) informa i constreny la forma com pensem sobre aquestes idees centrals.

Més en concret, passarem una estona setmanal fent una mena de comentari filosòfic-setciències d'alguns passatges de La guia galàctica per a autoestopistes, de Douglas Adams (en concret, de les 5 novel·les que va publicar Adams en vida). No volem resumir o explicar les novel·les, sinó escollir-ne sis moments, d'entre els moltíssims en què Adams deixa anar un comentari amb rendiment filosòfic, i dedicar una sessió a treure'n l'entrellat.

Conduint les sessions hi haurà el Manolo Martínez acompanyat de la Carlota Serrahima, que farà el paper del "defensor del públic": una persona que no s'està per punyetes i fa preguntes per entendre-ho tot millor, però també per burxar i d'alguna manera ser la veu del públic que es pugui estar preguntant: i tot això, exactament, de què va?

Conductors

Manolo Martínez és doctor en filosofia i investigador Ramón y Cajal al departament de filosofia de la Universitat de Barcelona. La seva recerca se centra en la filosofia de les ciències cognitives i la filosofia de la biologia. És investigador principal del projecte "Varietats d'informació", dedicat a l'estudi de les nocions d'informació i representació en les ciències cognitives.

Carlota Serrahima és doctora en filosofia i investigadora postdoctoral al Centre for Philosophical Psychology de la Universitat d'Anvers. Treballa sobre la noció d'autoconsciència corporal.


Dates: Dijous 13 de maig, 27 de maig, 10 de juny, 1 de juliol, 8 de juliol i 22 de juliol.


Horari: 19:00h
Preu: 120€
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09