X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
29 JUN
¡Illuminatus!

Amb Hugo Camacho, Tatiana Dunyó, Raúl Minchinela i Karen Madrid

Timothy Leary va dir que ¡Illuminatus! era més important que l’Ulisses. Blurb foteta a banda, aquesta pedra angular de la literatura bizarra marida com cap altra realitat, ficció, thriller sci-fi i novel·la d’aventures. Publicada originalment el 1975, i repescada enguany en un volum integral per Orcinny Press, la trilogia ¡Illuminatus! cal celebrar-la amb un diàleg de categoria: l’editor Hugo Camacho, l'actriu Tatiana Dunyó, i l’espeleòleg pop Raúl Minchinela, tots tres moderats per la periodista Karen Madrid, en parlaran a la Llibreria Finestres.


Joseph Malik, l’editor de la revista radical Confrontation, creu que una antiga societat secreta, els Illuminati de Baviera, mou els fils secrets del món. A hores d’ara, Malik ha desaparegut, algú ha posat una bomba a les oficines de Confrontation, i els policies que investiguen el cas comencen a topar-se amb teories de la conspiració relacionades amb els assassinats de Kenneddy i de Martin Luther King. Mentrestant, la disputa per la dominació de l’illa de Fernando Poo amenaça amb desencadenar una guerra nuclear entre els Estats Units, Xina i l’URSS.

Plens de sexe, drogues i màgia, els tres llibres que conformen la trilogia ¡Illuminatus! han tingut una influència cabdal en moltes altres expressions literàries, musicals, informàtiques o fins i tot dins el món dels jocs de rol. És significatiu, però, com Robert Shea i Robert Anton Wilson van lliurar-nos una obra que va permear a l’imaginari col·lectiu de forma intergeneracional —ja poden passar els anys, que la llegenda al voltant dels Illuminati encara cueteja. De tot plegat en parlaran Hugo Camacho, Tatiana Dunyó i Raúl Minchinela, tots tres moderats per Karen Madrid. 


Hugo Camacho (Barcelona, 1980) és sord postlocutiu i millor persona. El 2015 va fundar Orciny Press, editorial dissident a on fa d'editor, traductor i home orquestra. Escriu en català, castellà i anglès. Els seus articles han aparegut a revistes com Clash, Orsini Mag, Supersonic o El Biblionauta, entre d'altres. Té un premi Ictineu i un Ondas, fa música a partir dels seus acúfens amb el projecte Sordömvrder i la seva missió a la vida és difondre la paraula del bizarro i la deessa Eris.

Tatiana Dunyó (Barcelona, 1991) és graduada en Direcció de Cinema per l'ESCAC i en Interpretació per l'Institut del Teatre. En el món de l'audiovisual ha treballat en equips de càsting, direcció i guió. En teatre va formar la companyia Chiti y las demás, amb qui va estrenar els muntatges El Matamoscas i Camping. Ha treballat amb el col·lectiu Catàrsia en els seus projectes de teatre-fòrum. Dunyó ressenya literatura especulativa a El Biblionauta i escriu i recita la seva poesia allà on li deixin.

Raúl Minchinela (Zaragoza, 1973) és enginyer industrial i la cara visible de la videoserie Reflexiones de Repronto. El 1995 impulsa Contracultura, el primer webzine generalista en llengua espanyola. Els seus articles han aparegut a mitjans com ElDiario.es, Cultura/s, Mondo Brutto, La Marea, Rockdelux, Clarín o Le Courrier International. Minchinela també ha participat en llibres col·lectius: CT o Cultura de la Transición, Supercómic o Todavía voy por la primera temporada.

Karen Madrid (Tordera, 1985) és llicenciada en Comunicació Audiovisual, treballa com a periodista a Ràdio Sabadell, on des de fa sis anys dirigeix i presenta el programa Quimèric, especialitzat en el fantàstic. Apassionada de la literatura i del cinema de gènere, ha estat jurat del Festival 42 i de diferents certàmens cinematogràfics, com el Festival de Terror de Sabadell, el Fantàstik Granollers, el Sant Cugat Fantàstic i els Premis Arkam.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09