X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
18 JUN
Jennifer Ackerman

amb Magda Bandera

La saviesa dels mussols (Ariel/Cossetània) és una història natural de les aus més enigmàtiques del món. La seva autora, Jennifer Ackerman, visitarà Finestres per presentar-nos aquesta síntesi d'etologia, fascinació i passió per aquestes misterioses aus rapinyaires nocturnes. 


¿Per què exerceixen tanta influència en la imaginació humana? Tenen fama per la seva saviesa, però son intel·ligents? Actuen només per instint o son curiosos i enginyosos? ¿Tenen sentimients i emocions? ¿Per què els seus ulls miren de la mateixa manera que els nostres? 

Ja sigui que apareguin com antics símbols atenencs de saviesa, presagis fantasmals de la mort o els tendres companys de Winnie the Pooh i Harry Potter, aquestes aus continurn fascinant y perturbant a parts iguals. A través d'una nova investigació del comportament, Jennifer Ackerman ofereix una visió íntima de la vida d'aquestes criatures, l'anatomia de les quals és tot un prodigi de la naturalesa. 

Des de les peculiaritats evolutives darrere la seva mirada penetrant i cap giratori, fins les seves relacions romàntiques i estils de criança, La saviesa dels mussols dona vida a la increïble història natural dels mussols. Entrellaçant hàbilment ciència i art, Ackerman viatja al món d'aquest animal tan suggestiu i es pregunta per què ha fascinat tant a la humanitat des del principi dels temps. 

L'any passat, La saviesa dels mussols va ser un dels llibres destacats pel New York Times i nomenat millor llibre per Publishers Weekly. Jennifer Ackerman presentarà el seu nou treball acompanyada de la periodista Magda Bandera


Jennifer Ackerman (Omaha, 1959) fa tres dècades que escriu sobre la ciència i la natura. La seva obra té com a objectiu interpretar i explicar la ciència a un públic profà, alhora que explorar la incògnita del lloc de la humanitat en el món natural, maridant coneixement científic i perspectiva creativa. Els seus articles i assaigs han aparegut en publicacions com Scientific American, National GeographicThe New York Times i moltes altres. Ackerman ha rebut el National Endowment for the Arts Literature Fellowship in Non-Fiction, una Bunting Fellowship i una beca d’Alfred P. Sloan Foundation.

Magda Bandera (Sant Boi de Llobregat, 1970) és cofundadora i l'actual directora del mitjà digital La Marea. Ha treballat com a periodista a La Vanguardia i al Público, i col·labora amb diferents mitjans com TV3, Catalunya Ràdio, El Periódico i La Sexta. També és editora de Climàtica, la primera revista especialitzada en escalfament global, reconeguda amb una menció especial el 2020 per part de l'Institut de Drets Humans de Catalunya. El seu llibre més recent és Haciendo aguas (DeBolsillo, 2000). 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.

**Acte amb traducció simultània de l'anglès al català.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09