X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
7 NOV
'La paret', de Marlen Haushofer

amb Pilar Codony, Roser Cabré-Verdiell i Elvira Prado-Fabregat

Celebrem la publicació d’una obra alemanya pionera de l’eco-ficció, La paret (Angle Editorial). L’escriptora austríaca Marlen Haushofer (1920-1970) la va publicar l’any 1963 i, a poc a poc, el llibre es va convertir en referent i obra de culte per a la cultura alemanya: fins i tot n’hi ha una adaptació cinematogràfica, Die Wand, de 2012. I ara n’arriba una traducció al català que signa Carlota Gurt (per encàrrec d’Angle Editorial) i que posa sobre la taula temes vells i novíssims: l’emergència climàtica, la ciència-ficció, el feminisme. Tot això i més es congria en aquest text inquietant i radical que celebraran autores com Pilar Codony i Roser Cabré-Verdiell, tocades per la mateixa longitud d’ona literària, i Elvira Prado-Fabregat, que acaba de comissariar l’exposició “Més lloc per a la fosca”, una lectura eco-crítica de Solitud, de Víctor Català.


Pilar Codony (Banyoles, 1987) va cursar els estudis de veterinària a la Universitat Autònoma de Barcelona i, després d’una temporada viatjant i acabant la carrera a Cuba i els Estats Units, va tornar al Pla de l’Estany, on actualment viu i treballa com a veterinària rural. L’any 2021 va guanyar el premi Documenta amb la seva primera novel·la, Distòcia, que va publicar l’Altra Editorial. Actualment col·labora amb el mitjà digital cultural Catorze i compagina la literatura amb la professió de veterinària. A través de l’escriptura indaga sobre la relació entre humans i no humans explorant el continuum entre la naturalesa dels uns i la dels altres. A Fragmenta ha publicat Dominaràs la terra, dins de la sèrie Assaltar la Bíblia.

Roser Cabré-Verdiell (Barcelona, 1982). Autora de la novel·la Aioua (Males Herbes, 2022), que va merèixer el Premi Finestres de Narrativa 2022, abans havia publicat contes en diverses antologies: "Barcelona 2059"(Mai Més, 2021), "Extraordinàries"(Males Herbes, 2020), "Estats alterats de la ment"(Males Herbes, 2017), "Relats ecofuturistes"(Males Herbes, 2016), "Noves dames del crim"(Llibres del Delicte, 2015) i "Crims nostrats"(Edicions Xandri, 2014). També ha publicat a les revistes de creació literària "Carn de Cap" i "Branca" i ha participat en el volum de contes Autòctones (Comanegra, 2023).

Elvira Prado-Fabregat és artista i filòloga catalana i anglesa especialitzada en ecocrítica i en performance studies. Després de fer recerca en universitats britàniques, ara crea projectes transversals que connecten art i recerca. Actualment treballa en el projecte Més lloc per a la fosca. Una proposta que parteix de Solitud, de Víctor Català, i que inclou una exposició (Bòlit-Museu de la Vida Rural-Museu de l'Escala), un disc (Bankrobber), un espectacle i un assaig que sortirà publicat el 2024.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09