X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
13 FEB
Léa Murawiec

Trobada amb Marta Cartu i Genie Espinosa

El Gran Buit és un còmic distòpic que combina una gràfica innovadora i un argument potentíssim sobre el culte a la personalitat i el reconeixement social. L’obra ha estat reconeguda amb el Gran Premi del Públic del Festival de la Bande Dessinée d’Angoulême el 2022.

La seva autora, Léa Murawiec, vindrà a presentar El gran buit a la llibreria d'Art i Còmic acompanyada de Marta Cartu i Genie Espinosa.


El Gran Buit

Som en una ciutat immensa amb gratacels descomunals i cartells plens de noms que volen ser recordats. Per sobreviure, el teu nom –o Presència– ha de ser recordat. La protagonista, la Manel Naher, té la mala sort de compartir nom amb una cantant famosa. La seva presència és tan minsa que la seva vida perilla. La lluita per existir la portarà al límit de la seva ètica, ben bé fins al límit de si mateixa.

El Gran Buit és una reflexió punyent i actual sobre la visibilitat a les xarxes socials i el culte a l’ego. Aquest còmic aconsegueix apuntar amb precisió geomètrica als perills de la dissolució de l’individu en la massa. Tant l’argument de l’obra com la seva gràfica innovadora confirmen que Léa Murawiec és una autora amb un talent immens. I en expansió.  


Léa Murawiec va néixer a França el 1994. Va estudiar disseny gràfic a l’escola Estienne, on es va apassionar per la tipografia. Seguidament, va fer un Erasmus a Shangai, una experiència que va marcar un abans i un després tant en la seva mirada com en el seu estil gràfic. Més endavant, va estudiar còmic a l’Escola Europea Superior de la Imatge, a Angoulême. Des del 2013, és editora i autora de l’editorial Flutiste. El Gran Buit és la seva primera obra, que va crear durant una residència de dos anys a Angoulême.

Marta Cartu és artista i autora de còmics. Es va llicenciar en Belles Arts i està especialitzada en dibuix i educació. La seva obra gira al voltant de la creació de còmics i els seus canals de circulació. És autora del còmic Hola, Siri i de diversos fanzines com TriatlónEven in deserts there is water i Un tumor muy guai. A nivell artístic, la seva proposta experimenta amb noves narratives visuals. És una de les autores de l'exposició Constel·lació gràfica del CCCB. 

Genie Espinosa és il·lustradora, autora de còmics i muralista. Es va graduar en il·lustració i disseny gràfic. És l'autora del còmic Hoops, guanyador del Premi Miguel Gallardo com a autora revelació del 40 Saló del Còmic de Barcelona. Treballa com a freelance per a diferents marques i publicacions digitals. El seu estil es caracteritza per una paleta de colors forta, perspectives exagerades i personatges no normatius. És una de les autores de l'exposició Constel·lació gràfica del CCCB.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09