X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
7 JUN
Liv Strömquist

amb Ana Polo

Liv Strömquist i Ana Polo conversaran sobre l’astrologia, el zodíac i sobre els tics i les obsessions de la nostra societat en l'era del capitalisme avançat. Ens trobarem per conversar sobre Astrologia lleugera, el darrer còmic de l’autora sueca, publicat en català per l’Editorial Finestres i en castellà per Reservoir Books. No us enganyem, aquesta lectura farà les delícies tant dels amants de l'astrologia com dels que l'odien.

Si l’astrologia és una tendència pop, un joc per lligar, una pèrdua de temps o un catalitzador de l’ansietat en l'era neoliberal només ho podrem saber si ens endinsem en aquest assaig gràfic de Liv Strömquist. A través del seu to aspre i irònic, l’autora articula un discurs sòlid al voltant del zodíac que engloba des de Beyoncé fins a Theodor Adorno, passant per Jane Goodall o la seva pròpia mare.

Lluny de ser un còmic frívol, estem davant d’un tractat astrològic que ens fa de mirall per analitzar no tan sols la nostra identitat i les obsessions personals, sinó tot allò que queda fora del camp visual immediat: la sociologia de les relacions i la incomprensió d’un món postcapitalista (molt probablement afectat per Mercuri retrògrad).


Liv Strömquist (Lund, 1978) és una de les dibuixants de còmics més prestigioses d’Europa, a banda d’una coneguda locutora de ràdio i televisió. La seva formació en Ciències Polítiques i l’activisme feminista han consolidat un estil d’assaig gràfic de gènere irònic i singular. Actualment treballa per al Swedish Arts Council. L’Editorial Finestres ha publicat en català el seu còmic Dins la sala dels miralls (2022).

Ana Polo (Vilassar de Dalt, 1990) és periodista i humorista. Ha treballat en diferents mitjans com RAC1 i RNE i és coneguda pels seus monòlegs en clau de gènere, que ja han girat per tot Catalunya. Ha publicat el llibre La meva primera guia feminista (2022, La Galera) i actualment copresenta Oye Polo amb Oye Sherman (Maria Rovira), el podcast que comparteixen a Ràdio Primavera Sound.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.

**Acte amb traducció simultània al català.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09