X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
5 MAI
Lucy Sante

TROBADA

Lucy Sante és una de les observadores més brillants de la cultura contemporània. La seva prosa, alhora delicada i tèrbola, captura petits retalls per lliurar-nos un collage colpidor de l’època que ens ha tocat viure. The New Yorker va dir d’ella: «És una mestra en vida de la llengua americana, i també una historiadora i filòsofa singular de l’experiència estatunidenca». Sante ens presentarà el seu darrer treball, Retrato underground, en companyia de l’activista Març Llinàs.


Retrato underground és un passeig per la contracultura novaiorquesa dels anys setanta: dins les seves pàgines ens topem amb Patti Smith, Rene Ricard, Joe Brainard, David Wojnarowicz o Georges Simenon, entre d’altres. Name-dropping enllà, Retrato undergound ens convida a reflexionar sobre la manera en què música i vida estableixen lligams, i sobre com la ciutat aixopluga angles morts des d’on l’ecosistema underground s’obre pas.

Retrato undergrund és la continuació natural de Mata a tus ídolos: ambdues publicacions recopilen el bo i millor d’entre l’articulisme d’aquesta autora estatunidenca d’origen belga. En aquest nou recull, Lucy Sante profunditza en el seu imaginari amb l’estil que l’ha fet coneguda arreu del món: cada paràgraf és un viatge; cada frase, una descàrrega elèctrica.


Lucy Sante (Verviers, 1954) és autora de Mata a tus ídolos, Bajos fondos i El populacho de París, tots tres girats al castellà per Libros del K.O. Sante col·labora amb The New York Review of Books, i és professora d’història de la fotografia en el Bard College de Nova York. El Festival ATP, també a Nova York, va seleccionar Mata a tus ídolos coincidint amb uns diàlegs literaris conduïts pel cineasta Jim Jarmusch. El 2021, Sante va esdevenir finalista dels PEN America Award for the Art of the Essay amb l’assaig Retrato underground.

Març Llinàs (Palma de Mallorca, 1994) és activista trans, guionista i humorista. Ha cursat el Màster en Gènere i Comunicació i expressa les seves inquietuds al voltant del feminisme a través de formacions, l’stand up i l’audiovisual. Creador del podcast Mòbil, cartera, claus a Radio Primavera Sound, ha col·laborat amb Moderna de Pueblo, ha estat consultor de gènere a la sèrie Oh my goig de Betevé i ha col·laborat al programa Els Experts d’iCat*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09