X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
17 JUN
Marina Sáez

amb Raquel Gu

Aiguagim (Editorial Finestres/Garbuix Books) és el testimoni de les veus silenciades d’un grup de dones que es reuneix diàriament al particular espai d’emancipació en el qual es converteix el vestuari de la piscina municipal del carrer Perill.


Velles, joves, mares, filles, esposes, vídues, solteres, lesbianes, reprimides, alliberades, esclaves: dones d’un temps i una veu que narren la història d’una generació que desapareix. Aiguagim vol posar en valor la vellesa i els aspectes que se’n deriven, apostant per la contribució que la gent pot aportar dins el context social actual. Fruit del treball de camp dut a terme entre setembre del 2018 i març del 2020, rep la menció especial al Premi Finestres de Còmic en Català del 2022.

El jurat en va destacar l’originalitat, el potencial i l’ànima que conté l’obra, el seu caràcter innovador i el nou punt de vista a partir del qual observar un col·lectiu tradicionalment molt estereotipat.

L’acte comptarà amb la presència de l’autora, Marina Sáez; la moderadora, Raquel Gu; i amb dues de les protagonistes del còmic: l’Angelina i la Lucía.


Marina Sáez (Barcelona, 1988) és autora de còmics i il·lustradora. És llicenciada en Arquitectura per l’UPC i ha fet estada a la NTUA (National Technical University of Athens). Actualment, combina la seva tasca d’il·lustradora amb la docència a diverses escoles de Barcelona. Ha rebut el premi REL 2018 del Laboratori d’art i cultura digital de Tantàgora pel projecte editorial amb perspectiva de gènere La finestra indiscreta. La seva obra ha estat exposada a Atenes, Berlín i Chicago.

Raquel Gu (Barcelona, 1972) és autora de còmics, il·lustradora i traductora. Llicenciada en Filologia Anglesa, porta més de 20 anys vinculada al món editorial i, més concretament, a l’humor gràfic, que li serveix per “treure la mala baba amb gràcia”. Ha col·laborat en diversos mitjans com Jueves, Mongolia, JotDown, Píkara, Time Out, TV3 i ara recentment també amb La Vanguardia. El seu darrer còmic és La edad estupenda (Sapristi 2023).


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09