X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
16 JUL
Miquel Missé i Noemí Parra

amb Arnau Roig

En aquest acte amb Miquel Missé i Noemí Parra (Adolescentes en transición, Bellaterra) moderat per Arnau Roig parlarem de la situació actual de l'adolescència i els malestars amb el gènere, responent als discursos darrere la creixent visibilitat de l’experiència trans.  


Els canvis substancials en les adolescències trans, no només en nombre de transicions sinó també en la visibilitat, legalitat, composició i desitjos que les envolten, fa que sigui imprescindible una reflexió i posada al dia de l'estat de la qüestió. Els autors d’Adolescentes en transición, acompanyats per Arnau Roig, ens parlaran de l'impacte d'aquests canvis en famílies i acompanyants, i també les implicacions en les adolescències cis, que es veuen immerses com tothom en aquest nou paradigma canviant sobre el gènere. 

El títol més recent de Missé, Un mapa per a la incertesa, també serà disponible durant l’activitat per a tothom qui el vulgui adquirir. 


Miquel Missé és un sociòleg implicat en diverses línies de treball que van des de la investigació, la consultoria, la pedagogia i la comunicació. Treballa com a consultor i formador independent assessorant a institucions en l'àmbit de les polítiques per la diversitat sexual i de gènere. Missé també és comissari i assessor de continguts en múltiples projectes artístics i culturals. Ha publicat, entre altres llibres, A la conquista del cuerpo equivocado (Egales, 2018) i Un mapa per a la incertesa (Bellaterra Edicions), il·lustrat per Álex Martínez. Missé col·labora regularment en el programa de RAC1 Vostè primer, dirigit i presentat per Marc Giró. 

Noemi Parra és doctora en estudis de gènere, màster en sexologia, antropòloga i treballadora social. Des de l'any 2013 és professora de Treball Social a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, dedicació que fins al 2023 va combinar amb la intervenció social, consultoria, docència i investigació per a diferents entitats. La seva trajectòria està marcada per l'activisme feminista; actualment treballa amb La Colectiva-Fundación Canaria de Pensamiento Crítico. Entre les seves publicacions hi ha Historias de afectos: Acompañar la adolescencia trans (Bellaterra Edicions, 2021) i Adolescentes en transición, coescrit juntament amb el sociòleg expert en gènere i sexualitat Miquel Missé. 

Arnau Roig Mora és Doctor en Comunicació i Gènere per la University of Illinois. Treballa com a docent en diverses universitats i escoles catalanes i ha treballat en el món de l'educació en la diversitat de gènere i sexualitat des de 2011. Col·labora amb la unitat d'igualtat de la UPF, on van crear els primers cursos específics de temàtica LGTBI i, a més, participa com a investigador en el grup critiCC. Realitza formacions i PAS sobre temes de gènere i sexualitat, i els seus interessos de recerca van des de la representació de la diversitat fins als discursos en la cultura popular sobre diversitat, violència o imatge corporal. Roig Mora també col·labora amb la cooperativa Candela, on treballen per a la transformació social basada en una educació en valors feministes i comunitaris. 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09