X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
7 OCT
«Mons imaginats: ciència ficció en clau femenina» amb Inés Macpherson

Club de lectura condüit por Inés Macpherson

Dates: 7 d'octubre, 11 de novembre, 9 de desembre, 13 de gener, 10 de febrer, 10 de març, 7 d'abril, 5 de maig i 2 de juny


En aquest club es comentaran nou obres clau del fantàstic escrites per dones de totes les èpoques i literatures, de Mary Shelley a Carme Torres o Ana Galvañ.

—  7/10: Frankenstein, de Mary Shelley (La Magrana/Butxaca): per a alguns, aquesta és l’obra fundacional de la ciència-ficció, un clàssic que també entronca amb el terror gòtic i el fantàstic, una reflexió fascinant sobre la moral científica, la creació i la destrucció de la vida. 

—  11/11: Terra d'elles, de Charlotte Perkins Gilman (Laertes)

— 9/12: Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin (Raig Verd): un clàssic d’una escriptora considerada com un dels noms femenins més importants de la seva època; un referent del gènere que, amb aquest llibre, ens ofereix una reflexió complexa sobre l’ésser humà, el poder, les relacions, la desigualtat... Ciència-ficció, utopies, distopies, llenguatge i política.

— 13/01: Mujer al borde del tiempo, de Marge Percy (Consonni): un clàssic de la literatura especulativa i feminista. Dura i complexa, aquesta novel·la ens permet observar dos futurs on s’exploren temes racials, polítics i de gènere.

— 10/02: Alba, d’Octavia E. Butler (Mai Més): una novel·la exquisida que reflexiona sobre la nostra manera d’entendre i relacionar-nos amb aquell que és diferent, però sobretot que ens pregunta sobre allò que ens fa humans, sobre la nostra essència, sobre les nostres pors i les nostres limitacions.

— 10/03: Llengua materna, de Suzette Haden Leigh (Chronos): aquest llibre, escrit a la dècada de 1980, és un dels clàssics de la novel·la de ciència-ficció feminista. És una història profunda, que ens parla d’una societat distopica i patriarcal, però també de la possibilitat de canvi. Parla del gènere, però també de la comunitat, de l’empatia i de la importància del llenguatge com a eina que construeix pensament.

— 7/04: Binti, de Nnedi Okorafor (Raig Verd): una novel·la que s’emmarca en la corrent de l’afrofuturisme, una corrent que explora la intersecció entre la diàspora africana i la tecnologia. Ciència-ficció, imaginació, tecnologia, alliberació, tradició i la possibilitat de ser qui un ha de ser. Una porta per descobrir altres mirades que s’allunyen de la visió occidental de la ciència-ficció. 

— 5/05: La mutació sentimental, de Carme Torres (Pagès Editors): una novel·la que ja és un clàssic del gènere de la ciència-ficció en català; una magnífica porta d’entrada per descobrir a les autores de casa de la mà de Carme Torres, una escriptora que sap parlar de robòtica, d’allò que ens fa humans i dels perills, no de la tecnologia, sinó de la nostra manera de relacionar-nos amb ella.

— 2/06: I.D, d’Emma Ríos (Astiberri Edicions)

Inés Macpherson

Inés Macpherson (Barcelona, 1982), és llicenciada en Filosofia i des del 2010 treballa al món editorial com a lectora, correctora i redactora. Paral·lelament es dedica a la narració oral des del 2003, terreny on s’ha especialitzat en el conte literari i d’autor. Col·labora a La Vanguardia parlant de llibres. Ha participat a diverses antologies de contes: 20 relats de la fi del món (2012) i Somnis (2016), amb l’editorial Otros Mundos, i Extraordinàries i Contes per al (des)confinament, amb Males Herbes.També ha participat en el llibre homenatge a Ray Bradbury, Paper cremat, publicat per Apostroph.

PACK DE BENVINGUDA FINESTRES!*

Inclou:

— Matrícula al club de lectura «Mons imaginats: ciència ficció en clau femenina» amb Inés Macpherson.

— Primer llibre del club.

— Llibreta i llapis Finestres.

— Targeta client Finestres.

*El Pack de Benvinguda Finestres té el valor de 140€. La matrícula normal té el valor de 120€.

PACK DE BENVINGUDA TOTAL!

Compra tots els llibres del club de lectura d'una sola vegada!

Inclou:

— Matrícula al club de lectura «Mons imaginats: ciència ficció en clau femenina» amb Inés Macpherson.

— Tots els llibres del club.

— Llibreta i llapis Finestres.

— Targeta client Finestres.

— Tote Bag Finestres.

*El valor del Pack Total Finestres s'establirà en funció de les edicions dels llibres que prefereixis. Escriu a activitats@llibreriafinestres.com per fer el teu pack a la mida.


Horari: 18:30h
Preu: 120€ ó 140€ (Pack Benvinguda Finestres)
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09