X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
18 NOV
Nona Fernández

Trobada amb Victoria Szpunberg

Nona Fernández escriu com ningú sobre la memòria universal, històrica i personal. Les seves primeres novel·les, publicades originalment a Xile fa uns vint anys, continuen vigents a mig món. La novel·la que la va posicionar en el mapa literari internacional, Space Invaders, publicada originalment el 2013 i ara recuperada per l'editorial Minúscula, va rebre elogis de Patti Smith i va ser finalista del prestigiós premi nord-americà National Book Award for Translated Literature. És actriu, dramaturga i una de las grans veus feministes de Xile i de l'Amèrica Llatina. Xerrarà sobre la seva trajectòria literària amb la dramaturga Victoria Szpunberg.  


Nona Fernández va néixer a Santiago de Chile el 1971. És actriu i escriptora. Ha publicat el volum de contes El Cielo (Cuarto Propio, 2000), les novel·les Mapocho (Planeta, 2002/Minúscula 2020), Av. 10 de Julio Huamachuco (Planeta, 2022; Eterna Cadencia, 2022), Fuenzalida (Mondadori, 2012), Space Invaders (Alquimia, 2013; Minúscula 2022), Chilean Electric (Alquimia, 2015; Minúscula, 2018), guanyadora del premi Mejores obras publicadas del Consejo Nacional del Libro y la Lectura, La dimensión desconocida (Random House, 2016), distingida amb el Premi Sor Juana Inés de la Cruz, que otorga la Feria del Libro de Guadalajara, i l'assaig Voyager (Random House, 2020). També és autora de les obres de teatre El taller (2012) i Liceo de niñas (2016), estrenades per la seva companyia, La Pieza Oscura.  

Victoria Szpunberg és llicenciada en Dramatúrgia i Direcció per l'Institut del Teatre de Barcelona i Màster en Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és directora de l'àrea de Dramatúrgia de l'Institut del Teatre de Barcelona. Estudis de dansa i composició a l'escola Area de Barcelona, ​​interpretació a Sportivo Teatral de Buenos Aires i al Col·legi del Teatre de Barcelona. Ha participat com a dramaturga a la residència internacional del Royal Court Theatre, així com en diversos seminaris impartits per Bequi Siegel, Michel Azama, Philis Naggy, Juan Mayorga, Martin Crimp i Rafael Spregelburd. Les seves obres s'han estrenat a diversos festivals i teatres nacionals i internacionals. A banda de la seva carrera com a autora, ha col·laborat amb diferents coreògrafs, ha signat dramatúrgies i adaptacions teatrals, ha treballat com a directora i ha escrit peces per a ràdio i instal·lacions sonores. També ha participat a projectes de teatre i educació.


Acte organitzat amb la col·laboració de la Sala Beckett.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09