X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
28 NOV
Paper de Vidre presenta un Vespre de Contes

amb Llucia Ramis, Núria Cadenes, Sebastià Perelló i Pau Vidal

Convidem els editors de la revista digital Paper de Vidre –Guillem Miralles i Tina Vallès– a celebrar una versió més hivernal de les “Nits de Contes” estivals que fa anys que celebren a la llibreria Synusia de Terrassa. Perquè fa anys que publiquen un conte cada dimarts, i perquè la literatura també és paraula dita en veu alta i escolta. Vindran a llegir Llucia Ramis, Núria Cadenes, Sebastià Perelló i Pau Vidal, amb una selecció de contes inèdits o recuperats, tots publicats en algun moment a Paper de Vidre.

  • Llucia Ramis llegirà La distància adequada
  • Núria Cadenes llegirà Tereseta-que-baixava-les-escales de Salvador Espriu
  • Sebastià Perelló llegirà La veu calcada
  • Pau Vidal llegirà Peixos grossos, peixos petits d'Italo Calvino

Sebastià Perelló (Palma, 1963) ha publicat els reculls de contes Exercicis de desaparició (Premi Bearn 1999) i Mans plegades (2004), els volums de poesia La set (2007) i Percaceries (2010), la novel·la Pèls i senyals (2008), l’assaig sobre literatura de viatges Els darreres de l’illa (2014).  Club Editor li ha publicat les novel·les Veus al ras (2016) i La mar rodona (2020), i ara en recupera els relats Exercis de desaparició (2023). Viu a Palma, on ensenya i comenta la literatura com a professor i crític.

Llucia Ramis (Palma, 1977) és periodista i escriptora. Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona, treballa al diari La Vanguardia i col·labora a Catalunya Ràdio, RAC1 i TV3. El 2018 va guanyar el Premi Llibres Anagrama de Novel·la amb Les possessions, publicada en castellà per Libros del Asteroide, traduïda a l’alemany i mereixedora així mateix del Premi Setè Cel de Salt. També és autora de les novel·les Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys i Egosurfing (Premi Josep Pla 2010). Amb Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes va obtenir el Premi Time Out al creador de l’any 2013.

Núria Cadenes (Barcelona, 1970) és escriptora i periodista. Ha publicat nombrosos llibres, entre biografies, relats i cròniques de la seva estada a la presó als anys vuitanta, i ha estat al darrere de projectes com la revitalització de la llibreria Fan Set (antiga Tres i Quatre) de València, ciutat on resideix. Ha publicat les novel·les El banquer (Edicions de 1984), que recrea la vida de Joan March; Tota la veritat (La Magrana), una història negra en un poble que podria ser real; Secundaris (Comanegra), amb l’altra cara de la Barcelona Olímpica; o Guillem (Amsterdam), que explica el cas de Guillem Agulló, el jove valencià assassinat l’any 1993 a mans del feixisme. La seva darrera novel·la és Tiberi Cèsar (Proa, 2023), ambientada a la Roma antiga.

Pau Vidal (Barcelona, 1967) és traductor literari i escriptor, a més de lingüista i enigmista. Guanyador del Premi Documenta (2002), Premi de Literatura Científica (2006), Premi Marian Vayreda de prosa narrativa (2011), Premi d'assaig de la Fundació Josep Irla (2015) i Premi Jaume Vidal Alcover de traducció (2011-2012). Ha traduït clàssics com El gattopardo, de Tomasi di Lampedusa, Els virreis, de Federico De Roberto, un gran nombre de traduccions d'Andrea Camilleri, llibres d'Antonio Tabucchi, Roberto Saviano i Erri De Luca. I ara la selecció de contes d’Italo Calvino que ha preparat l’editorial Comanegra per a la col·lecció Portàtils.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09