X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
17 GEN
Pere Joan

amb Juan Bufill

Neocaos (Disset Edicions/Autsaider Cómic) reflexiona sobre els límits de l'arquitectura, la imaginació i el paper de l'urbanisme, temes que Pere Joan, que visitarà Finestres per presentar-nos aquesta, la seva darrera obra, aborda des d'un punt de vista recreatiu, aportant solucions imaginatives o delirants als canvis socials derivats del crisi-sobre-crisi.


La colonització humana de descampats, illots, rotondes i esvorancs és imminent. Al planeta hi ha massa gent, cada cop més pobre i cada cop amb menys lloc. Pere Joan ens situa en aquesta distopia per lliurar-nos un assaig-còmic-llibre-il·lustrat-revista-de-societat, ple de reflexions sobre el futur des de posicions excèntriques i iròniques. Neocaos lleva la roba a un rei, el de l’especulació immobiliària, que ja està despullat.


Pere Joan (Palma de Mallorca, 1956) és un il·lustrador i autor de còmic. Va començar la seva carrera a capçaleres mítiques de l’underground dels vuitanta, com ara bé Cairo o El Víbora, així com també a revistes infantils, principalment Cavall Fort. Ha col·laborat amb publicacions com Diario de Mallorca, La Vanguardia, El Pequeño País, TBO, Viñetas, Cavall Fort i NSLM (Nosotros somos los muertos), revista transformadora d’estètiques y tendències que Pere Joan va impulsar juntament amb Max. També ha signat els guions d’obres dibuixades per altres artistes, entre les quals cal destacar Duelo de caracoles, amb il·lustracions de Sonia Pulido, que va estar nominat al Millor Guió als Premis del Saló Internacional de Còmic de Barcelona; el 1991, el seu còmic Mi cabeza bajo el mar va rebre el Premi a la Millor Obra al mateix esdeveniment. Pere Joan també ha adaptat al còmic obres de narrativa, com Nocilla Experience d’Agustín Fernández Mallo.

Juan Bufill (Barcelona, 1955) ha desenvolupat una àmplia tasca en fotografia, vídeo, cinema experimental i periodisme cultural, especialment com a crític d’art al diari La Vanguardia, i anteriorment com a crític de cinema i de música. Ha comissariat exposicions com Tintín a Barcelona. Homenatge a Hergé (Fundació Joan Miró, 1984) i ha estat guionista de còmics dibuixats per Guillem Cifré, Pere Joan i Antoni Calonge. El seu cinema experimental s'ha difós en mostres com la XVI Biennal de Sao Paulo (1981), Cinéma d’avant-garde en Espagne. Une anthologie(Centre Georges Pompidou, París, 1982), Surface / Ground. Exploring the planar in Video and Film (Pacific Design Center, Los Angeles, EUA, 2010) o Del éxtasis al arrebato (CCCB, Barcelona, Anthology Film Archives, Nova York, National Gallery of Art, Washington, MNCARS Reina Sofia, Madrid, Jeu de Paume, París, Tate Modern, Londres, 2009-2011).


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09