X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
26 MAR
Pol Guasch i Ramon Mas

amb Jordi Nopca

Ofert a les mans, el paradís crema (Llibres Anagrama) i Els murs invisibles (L’Altra Editorial) són dues novel·les amb narratives i mirades molt diferents, però amb la vista fixada en un mateix lloc: l’amistat, els seus revolts i el seu dol. Aquests vincles, com passar-los pel sedàs de la literatura, seran l’eix central d’aquesta conversa entre Pol Guasch i Ramon Mas


Assegut en un bar de Vallcarca amb els seus companys de la facultat de filosofia, el narrador d’Els murs invisibles rep un missatge que ningú voldria rebre mai; aquí comença una carrera contra l’inevitable. De tall plenament autobiogràfic, Els murs invisibles és alhora la crònica d’una mort anunciada, un relat de formació sobre el pas a l’edat adulta i, per damunt de tot, un cant a l’amistat. També és un homenatge a tot un món que creix als marges, i a les relacions forjades fora de les convencions imperants en una societat tan conservadora com la vigatana. Precisa i delicada, d’emoció continguda i alhora punyent, la nova novel·la de Ramon Mas és, finalment, la narració d’un episodi que marcarà de manera irreversible la vida del protagonista.  

Melancolia i amistat també es donen cita a Ofert a les mans, el paradís crema, un llibre on cada dosi de dolor té el seu revers fulgurant, i cada desenllaç augura un nou començament. La novel·la de Pol Guasch ressegueix la història dels dos amics anomenats Rita i Líton: la infantesa en contextos oposats, el descobriment del desig, la nostàlgia del futur que no serà… Junts viuen l’emancipació i l’efervescència festiva de la vintena, però també les servituds de la família i d’una època marcada per l’extinció: com deu ser el brunzit d’una abella? En un món abocat al col·lapse, allà on la vida es fa impossible de viure, la Rita i en Líton converteixen l’amistat en una confabulació per pensar un univers habitable. 

El diàleg serà conduït per l’escriptor i periodista Jordi Nopca


Pol Guasch (Tarragona, 1997) és autor de Napalm al cor (Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2021), que ha estat traduït al castellà, l’anglès, el francès i l’alemany, entre altres idiomes. Guasch també ha escrit els llibres de poemes Tanta gana (Premi Francesc Garriga 2018) i La part del foc (Premi López-Picó 2021). L’any 2022 va rebre el Premi Talento a Bordo del Festival Eñe i el Premi 42 Revelació en català.  

Ramon Mas (Sant Julià de Vilatorta, 1982) és un dels fundadors de l’editorial Males Herbes. Ha publicat les novel·les Crònica d’un delicte menor, Afores, Estigmes i L’endemà de la teràpia, el poemari Òsties i l’assaig sobre el cànon literari català, Inventari d’afinitats, a banda d’un grapat de contes i articles escampats per publicacions diverses. També fa lletres i canta amb  grups com Daltabaix, Matagalls o FP. 

Jordi Nopca (Barcelona, 1983) és periodista del diari Ara i coordinador del seu suplement literari, l’Ara Llegim. Ha publicat la plaquette de poesia La ciutat de la justícia i les novel·les El talent, Puja a casa i La teva ombra; amb aquests dos últims títols, Nopca va ser guardonat, respectivament, amb el Premi Documenta i el Premi Proa. 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09