X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
23 MAR
Rodrigo Cuevas i Maria Arnal

La xorda: Nuevos cantares de chigre (Cierva y Culiebra) és una renovació dels antics cançoners asturians per fer-la grossa a bars i sidreries. A Llibreria Finestres rebrem el seu coordinador i impulsor, el músic asturià Rodrigo Cuevas, per posar-lo en conversa amb una altra artista que també ha projectat la tradició futur enllà: la cantant catalana Maria Arnal


«La xorda ye lo que pasa cuando la xente s'axunta, depués del trabayu, pa cantar, baillar y pasalo bien», llegim a la contraportada d’aquest llibre de Cierva y Culiebra.  «La xorda nun ye daqué superficial, sinón que puede danos una alternativa comunitaria y gayolera a la realidá llimitada del mundu turbucapitalista. Nesti libru, Rodrigo Cuevas fai una renovación psicalíptica de los antiguos cancioneros pa cantar nos chigres, con una escoyeta de cantares vieyos y nuevos pa esa xorda ideal: curativa, lluxuriosa, eterna». 


Rodrigo Cuevas (Oviedo 1985) va cursar estudis de piano i tuba al Conservatori d’Oviedo i de Sonologia a l’ESMUC. Interessat també en les músiques del món i en les disciplines del cabaret i el circ, la seva revelació artística es va produir durant la seva estada en un petit poble de l’interior de Galícia, on va entrar en contacte amb la música tradicional més pura. L’espectacle Trópico de Covadonga el va consolidar a escala nacional i internacional, amb actuacions a França Eslovènia, República Txeca, Portugal, Alemanya i altres indrets d’Amèrica i de l’Orient Mitjà. En el seu disc Manual de Cortejo, publicat en col·laboració amb Raül Refree, barreja ritmes i melodies asturianes amb la muñeira i les havaneres, entre altres estils. Aquest mateix any va estrenar també el show Barbián, una zarzuela cabaret que ha estat representat tant al Teatro de la Zarzuela de Madrid com el Primavera Sound. El seu tercer disc, Manual de Romeria, va ser precedit per l’estrena de l’espectacle que ara porta a Rodrigo de gira arreu: La Romeria. Cuevas ha estat guardonat amb el  Premio Nacional de las Músicas Actuales, Premio Arcoíris del Ministerio de Igualdad, Premio Ojo Crítico de RNE a las Músicas Modernas i el Premiu Camaretá, entre molts altres. 

Maria Arnal (Badalona, 1987) és una de les veus més reconegudes del panorama musical actual. Formada en els camps de la traducció, les arts escèniques, l’antropologia i el cant, desenvolupa el seu treball musical a partir de l’experimentació apassionada amb arxius i fonoteques digitalitzades de gravacions de camp. Comparteix el seu projecte artístic principal amb el músic Marcel Bagés, amb qui van publicar el seu àlbum debut 45 cerebros y 1 corazón l’any 2017, disc pel qual ha obtingut nombrosos premis: millor disc nacional, artista revelació, millor disc pop, millor cançó nacional dels premis de música independent, premi Ciutat de Barcelona i el Premi Ojo Crítico 2018, de RTVE, a l’artista revelació. El seu darrer projecte artístic, també en col·laboració amb Marcel Bagés i David Soler, s’ha presentat al Mercat de la Música Viva de Vic i al Sonar+D CCCB, i ha donat lloc al seu segon disc (Clamor, 2021), un projecte d’investigació que s’endinsa en nous territoris sonors i filosòfics. També participa en la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2021 com a compositora de la peça sonora del pavelló de Catalunya, comissionat per Olga Subirós. 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 12:30h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09