X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
8 NOV
Roser Vernet

amb Rosa Cerarols

Lo mig del món (Club Editor, 2023) és el títol que ha triat Roser Vernet per explicar el seu Priorat. Amb una persona com ella la vida, la gent i la terra són una mateixa cosa. Qui s’acosti a aquest llibre sense conèixer-la, hi trobarà un món que es desclou i una llengua de primer ordre, frases que són llocs on quedar-se a explorar una bona estona. Qui, a més, tingui la sort d’haver-la tractat, hi endevinarà capes geològiques que tremolen sota uns peus que no han parat de moure’s mai: l’activisme literari i polític, l’exili, els itineraris literaris, la parada i fonda, el mapa i el territori. Conversarà amb Rosa Cerarols, geògrafa i artivista, amb qui comparteix una visió del món, i amb qui co-organitza el cicle Memòries de la terra que se celebrarà al Born CCM al llarg de tot el mes de novembre, un seguit d’activitats, espectacles, sortides, taules rodones, tallers i debats que mostren què s’està fent des dels àmbits de l’activitat humana vinculats a la terra, des de l’activisme, la ciència i la cultura.


Roser Vernet i Anguera és nascuda al Priorat l’any de la pedregada. Com tants d’altres, se’n va de la comarca i durant uns anys viu fora del Priorat i del país. Torna a casa definitivament a l’inici del segle XXI. És addicta als combois, a les grans taules parades, a les paraules i als fets que trenin i possibilitin maneres dignes d’habitar els llocs que ens acullen. És responsable del Centre d’Estudis Quim Soler, la literatura i el vi, amb seu a El Molar.

Rosa Cerarols (Calders, 1974) Geògrafa i artivista. Professora al Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Membre del grup de recerca en Geohumanitats, on investiga el paper de la geografia en la seva interacció entre la creació cultural i paisatge. Membre fundadora del projecte multidisciplinari Konvent, de creació artística i foment del territori. Coeditora, conjuntament amb Joan Nogué del llibre L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana (Tigre de Paper, 2022). A xarxes és @soclarinxols


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09