X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
17 FEB
Rutu Modan

TROBADA AMB NADIA HAFID I LAURA FERNÁNDEZ

Túnels és una novel·la gràfica polièdrica i tragicòmica, profundament humana i profundament política. Rutu Modan, l’autora de còmics israeliana amb més projecció internacional, ens lliura una obra a mig camí entre una pel·lícula d'Indiana Jones i un àlbum de Tintín. Aprofitant que el seu treball veu la llum en català gràcies a l’Editorial Finestres, Modan serà a la Llibreria Finestres conversant amb la dibuixant Nadia Hafid (El buen padre) i la novel·lista Laura Fernández (La señora Potter no es exactamente Santa Claus).

Nili Broixi té la darrera oportunitat per acabar una expedició arqueològica i trobar l’objecte religiós més important de l’Orient Mitjà: l’Arca de l’Aliança. Esperonada pel desig de restablir el llegat del pare com a gran arqueòleg després que aquest fos marginat pel seu rival, Nili recluta al seu germà traïdor, a un nacionalista jueu i la seva banda, i a un amic palestí de la infantesa, ara contrabandista. A mesura que el pare de Nili s’endinsa més en la demència, les faccions en guerra s’acosten i lluiten per trobar l’Arca de l’Aliança.

Túnels és un còmic sobre l'ètica i l'ambició, la universitat i el comerç internacional d'antiguitats. Modan situa la seva novel·la gràfica al centre d’una crisi política: la història de l’Israel bíblic es troba en una de les regions més disputades del món, ocupada per Israel i reivindicada per Palestina. Sovint en competència directa, palestins i israelians caven junts, amb l’esperança de trobar l’artefacte sagrat que es creu que és un conducte cap a Déu. Túnels és la seva obra més profunda i salvatge fins al moment. Potent i divertida, Modan ens mostra l’Orient Mitjà com cap occidental ho podria fer.


La protagonista d’El buen padre n’està ben orgullosa, del seu cognom d’origen marroquí; alhora, però, se li fa una mica estrany. Quan era petita, el seu pare, un immigrant acabat d’arribar a l’estat espanyol, se’n va anar de casa i, des d’aleshores, no l’ha tornat a veure. En aquesta novel·la gràfica, un narrador omniscient ens explica la història familiar de J. emprant-ne retalls i records de les vides de tots els seus membres. El lector observa l’apatia, la tristesa i el sentiment de desarrelament que el pare contagia a la família, fins al punt de decidir que l’única sortida d’aquest atzucac és marxar per a no tornar mai més.


Rutu Modan (Tel Aviv, 1966) es va graduar a l’Acadèmia d’Arts i Disseny de Jerusalem. És cofundadora d’Actus Tragicus, un col·lectiu alternatiu d’autors de còmic i també una editorial independent. Col·labora en diversos diaris internacionals, com ara The New York Times, The New Yorker o Le Monde. Amb Exit Wounds va guanyar el premi Eisner al millor àlbum i va ser nominada als premis Ignatz. És també autora de Jamiliti and Other Stories i The Property. En l’actualitat resideix a Israel amb la seva família.

Nadia Hafid (Terrassa, 1990) es va graduar a Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va estudiar Arts Aplicades al Mur a la Llotja. Les seves il·lustracions han aparegut a mitjans com El País, el Diaria Ara, el New Yorker o el New York Times. L’any 2020 l’editorial Sapristi va publicar la seva primera novel·la gràfica, El buen padre, on Hafid parla d’immigració, de pares absents, i de com els sentiments soterrats ens articulen de dalt a baix.

Laura Fernández (1981) és autora de les novel·les Bienvenidos a Welcome (Literatura Random House), Wendolin Kramer (Seix Barral), La Chica Zombie (Seix Barral), El Show de Grossman (Aristas Martínez) i Connerland (Literatura Random House). També és periodista i crítica literària i musical. El seu darrer treball, La señora Potter no es exactamente Santa Claus, és un best-seller guanyador del Premio Ojo Crítico.


Horari: 19:00h
Preu: Gratüit.
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09