X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
19 MAI
Terres de l'Ebre: el paradís de l’horitzó primer sobre les casetes del Delta

Twentysix casetes del Delta i Un paradís com el nostre (Saldonar)

Amb Borja Duñó, Laia Beltran, Joan Todó i Irena Visa. Presentat per Roser Sebastià (Diàspora Ebrenca)

Ulldecona, la Sénia, Amposta, Balada, la Ràpita, lo Delta… les Terres de l’Ebre tenen molts noms i moltes personalitats, però un sol caràcter, una geografia i una maneres de fer i de ser que es fan inconfusibles i inoblidables. Reunim periodistes, escriptors i una artista visual per parlar d’exilis i d’estades, de viatges de pujada i de baixada. Irena Visa (Banyoles) va estar un mes de residència artística al centre d’art Lo Pati i n’ha publicat Twentysix casetes del Delta, una publicació que fa l’ullet a la cèlebre 26 gasoline stations d’Ed Ruscha. Els periodistes Borja Duñó i Laia Beltran, que fa uns anys que es van instal·lar a Ulldecona, ens expliquen a Un paradís com el nostre (Saldonar) com és la seva nova vida a la Califòrnia catalana. I Joan Todó, l’escriptor de la Sénia emigrat a la Barcelona interior de fa anys i darrer Premi Finestres de Narrativa, ha escrit llibres com L’horitzó primer (L’Avenç) i contes com El melic del món (Labreu) que retraten aquell món amb mirada afuada.

Per xerrar amb tots ells, comptarem amb Roser Sebastià, de Diàspora Ebrenca, un espai de trobada, participació i xarxa entre la comunitat ebrenca -la que n’ha marxat i la que n’ha tornat o hi ha aterrat- que es fixa en els reptes i interessos de les Terres de l’Ebre amb la voluntat de crear debat i transformar les coses.   


Twentysix casetes del Delta, de Irena Visa

És una auto-publicació que conté fotografies en blanc i negre de 26 casetes agrícoles dels arrossars del Delta de l’Ebre. És també un homenatge al llibre “Twentysix gasoline stations”, publicat l’any 1963 per Edward Ruscha. 

Un paradís com el nostre 

L’èxode urbà dels periodistes Laia Beltran i Borja Duñó es remunta a deu anys enrere, quan teletreballar era molt poc habitual i aquesta tendència encara no havia estat accelerada per una pandèmia. 

Un paradís com el nostre narren la seva aventura a dues veus. Ella torna al seu poble i furga en la memòria del paisatge que la va veure créixer. Ell ve de l’asfalt i es troba un món nou i apassionant. 

Trieu per quin dels dos voleu començar i viatgeu al paradís que han descobert plegats, el que relliga Barcelona amb les Terres de l’Ebre, la seva Califòrnia particular.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es un-paradis-com-el-nostre_gran-683x1024.jpg


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09