X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
27 JUN
Toquem fusta

amb Martí Boada, Pilar Vélez i Maribel Izcue

La fusta és un material clau al servei de l'evolució cultural humana, que al llarg del temps han suposat un punt d'inflexió a la vida quotidiana. Aquesta és una de les troballes que ens ofereix Toquem fusta / Toquemos madera (Blume), un llibre que Martí Boada i Pilar Vélez presentaran a Llibreria Finestres en companyia de Maribel Izcue.


A les darreres dècades s'ha començat a recuperar i potenciar el disseny i l'arquitectura en fusta com material clau al servei de l'evolució cultural humana, i alhora com a eina clau per poder mantenir la qualitat de vida del planeta i aturar la crisi mediambiental actual.

Toquem fusta ens aporta una àmplia visió de les aplicacions actuals de la fusta a la construcció, els automòbils, l'aeronàutica, els tèxtils, l'acústica, la salut i l'energia, en benefici de la sostenibilitat del planeta i com a fonament de la bioeconomia circular.

La publicació s’ha realitzat en col·laboració amb el Museu del Disseny de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.


Martí Boada (Sant Celoni, 1949) és doctor en Ciències Ambientals, màster i llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciat en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà. És professor titular i investigador del Departament de Geografia i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona. Autor de més de seixanta llibres de divulgació científica, Boada forma part del Comitè Espanyol del PNUMA i de la UICN. Ha estat guardonat amb diversos premis en reconeixement a la seva trajectòria.

Pilar Vélez (Barcelona, 1957) és doctora en Història de l'Art, del 2012 al 2022 va ser directora del Museu del Disseny de Barcelona. Així mateix és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. S'interessa especialment per les relacions entre les arts decoratives, les arts industrials i el disseny. Autora d'una trentena de llibres, ha estat comissària de nombroses exposicions i ha participat en nombrosos catàlegs de diversos museus i exposicions nacionals i internacionals.

Maribel Izcue (San Sebastián, 1976) és redactora en cap de 5W. Ha desenvolupat bona part de la seva carrera a l’Àsia, on va treballar durant una dècada entre Filipines, l’Índia i el Japó com a corresponsal de l’Agència Efe. Des de la delegació de Tòquio, que va dirigir des del juny de 2011 fins a la seva tornada a Espanya el 2013, va cobrir les conseqüències del tsunami i la crisi nuclear de Fukushima. Cofundadora de 5W, també ha estat corresponsal a Roma i ha col·laborat amb mitjans com El Periódico de Catalunya.


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09