X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
5 JUN
Uriol Gilibets

amb Elisenda Pineda i Manel Vidal

Les feres (La Segona Perifèria) és la primera novel·la d’Uriol Gilibets, un autor que el cantant Roger Mas ha definit com “un Boris Vian refotudament solsoní”. 


Sant Gonera és un poble perdut en algun punt, posem per cas, del deep Solsonès. Un matí de Nadal es desperta amb la visió del rector brandant la relíquia del sant Prepuci, nu, cridant i rient a cor què vols. Amb el fred que carda. Després el rector s’esfuma, engolit pel bosc frondós. Ves que no s’hagi convertit en una fera, com tothom que per una raó o altra vol desaparèixer del poble. Així comença Les feres, escrita en estat de gràcia, en què el protagonista és el poble i els seus peculiaríssims vilatans. I el bosc i el sotabosc, i les feres que l’habiten. 

Empeltada d’un humor descordat, atàvic i popular, Uriol Gilibets reescriu la tradició per fer-se-la seva. El seu univers agermana Raimon Casellas amb Amanece que no es poco de José Luis Cuerda; l’escatologia catalana amb l’absurd dels Monty Python; el seny amb la rauxa. Tot plegat per descobrir-nos la grandesa i les misèries d’un poble que podria ser el nostre. Aviat és dit. Poca broma. No res. 


Uriol Gilibets Barbens (Solsona, 1991) ha escrit contes infantils per a la col·lecció «Els Petits Tigres» de Tigre de Paper, però també ha escrit contes per a La Directa o la revista Branca. Participa en molts guions del Super3 (El Betapodcast, Conde&Fonde, Efecte Wow…), però també n’escriu per el programa El Foraster. Havia fet preguntes al programa Atrapa’m si pots, però no li sortien gaire bé. Va crear, escriure i dirigir Una història de la Literatura de TV3, programa de culte que ningú va entendre i que va fer emprenyar la intel·liguèntsia del país. Dirigeix el podcast Llegir. Les feres és la seva primera novel·la. 

La guionista Elisenda Pineda (Premià de Mar, 1978) debuta a Televisió de Catalunya amb El salt de l’àngel juntament amb l’Àngel Llàcer. A la ràdio hi arriba de la mà d’en Vador Lladó al Fricandó Matiner de RAC105. A partir d’aquest moment, la seva carrera s'ha desenvolupat a Vespre a La 2 de Televisió Espanyola, a la Cadena SER, a Anda ya dels Cuarenta Principales, al Suplement de Catalunya Ràdio, al Matí de Catalunya Ràdio, a El Món i a Islàndia de RAC1, a La Xarxa Televisió i La Xarxa Ràdio, i al Tot es mou, Tarda Oberta, La Marató, El Llop o Una història de la literatura a TV3. 

Manel Vidal (Salt, 1989) és una de les cares visibles dels podcasts en llengua catalana L’Hipòdrom i La Sotana —aquest darrer ha esdevingut el projecte més rentable de tots el finançats per Patreon dins l’estat espanyol. Actualment combina la seva activitat a La Sotana amb les tasques de guió per al programa d’humor de La Competència. Ha signat articles al digital Catalunya Diari i forma part del nucli dur d’El Soterrani, un col·lectiu d’humoristes que practiquen stand up en català. És coautor, juntament amb la resta del seus companys de La Sotana, de La Gran Enciclopèdia del Barça (Blackie Books). 


*Assignació de seient per ordre d'arribada. Número de butaques limitat. Si en arribar no queden seients lliures, la seva reserva passa a ser dempeus.


Horari: 19:00h
Més informació: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09