X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits

Sant Jordi
Destacats Sant Jordi: Literatura
per
Finestres
10.04.2024

1
Deimos
Lucia Pietrelli

Lucia Pietrelli trenca amb el mite de la inmortalitat, i posa èmfasi en el desig de comprendre i en la necessitat d'un final. Deimos és el viatge cap allò desconegut, la recerca de la mare, la vida i la mort.

2
La conformista
Alba Dedeu

La conformista ens relata la vida de l'Eva i el Pere: les friccions de la convivència, la monotonia de la rutina, i tots els alts i baixos de la quotidianitat. Lectura ideal per qui vulgui una veu a raig, sense pauses, que és capaç de retratar totes les incerteses i angoixes que viuen sota una vida suposadament comuna.

3
El pasado anda atrás de nosotros
Juan Pablo Villalobos

El narrador d'aquest novel·la torna al seu poble natal de Mèxic després de viure molts anys fora. Com no podria ser d'altra manera: torna a un país i a unes persones completament canviades. Villalobos sempre aconsegueix portar la ficció al límit, situant així al lector en un espai estrany, juganer i de molta curiositat.

4
Nena, dona, altres
Bernardine Evaristo

Una novel·la que ens endinsa en la vida de dotze dones negres de generacions, creences i procedències molt diferents. És una història polifònica, narrada de manera vibrant, que aixeca qüestions sobre feminisme, racisme i classe.

5
El problema dels tres cossos
Cixin Liu

Una civilització extraterrestre planta les llavors de la seva futura invasió mitjançant un joc de realitat virtual. Aquest llibre és la porta d'entrada al fenòmen més impactant de la ciència ficció dels darrers 10 anys.

6
Si una emergència
Mireia Calafell

El poemari fa ús de la polisèmia del títol per retratar alhora un món que s'acaba i les possibilitats que sorgeixen d'aquest final. És el llibre més recent d'una poeta catalana que, amb cada llibre, expandeix una mica més el seu univers poètic.

7
Vudú
Angélica Liddell

Una obra que parla del record d'un desamor carregat d'ira, d'un pacte amb el diable per perpetrar la seva venjança, d'un transitar cap a la mort. L'autora aconsegueix que la paraula vengi la ferida, s'exigeix des del vers i se sent fracassar. Si Liddell està treballant en la seva pròpia desaparició, llegir-la és fer que es quedi.

8
Desconhort
Ramon Llull

Llull, decepcionat amb la seva vida, es tanca amb un ermità per discutir les seves idees i recupera l'esperança. Un llibre que reflexa el pensament de Llull en la seva més bella expressió.

9
El llop
Saša Stanišić

Una novel·la sobre l'exclusió i la importància d'alçar la veu enlloc de limitar-nos a observar. Parla de l'assatjament a través de la mirada d'aquell qui observa, però no actua (i de com de necessari es tenir el coratge per fer-ho).

10
Metàfora / Metáfora
Pedro Alcalde, Martin Alcalde i Guim Tió

Una aproximació a imatges i conceptes claus de la filosofia acompanyada de vint-i-quatre pintures de Guim Tió. El recomanem perquè ens ajuda a entendre les metàfores més interessants que ens ha donat la filosofia.

11
Ergo
Alexis Deacon i Viviane Schwartz

Un llibre que fa que et qüestionis qui ets i què és el món, alhora que et fa riure. Mai és massa aviat per tenir (i solucionar) la teva primera crisi existencial.