X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
Fragment
La ciutat i la casa
por
Finestres
24.08.2021
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es 64-La-ciutat-i-la-casa_3a-701x1024.jpg

«Tenia un amant i m’ha deixat. Em sento lletja i vella. Em cauen els cabells, tinc arrugues. Ja no tinc la cara pàl·lida, ara la tinc groga. «La meva pal·lidesa esplèndida» ja no hi és.

De vegades penso que no et veuré mai més, i me n’alegro, perquè ara no vull que em vegis. Però al mateix temps em sembla que tu ets l’única  persona al món amb qui potser podria estar sense esforçar-m’hi gaire.

La teva novel·la m’ha agradat, tal com t’he dit. Em sembla que està ben escrita. Però no l’he llegida bé, perquè llegint-la pensava en mi. No m’he saltat res, ni tan sols les descripcions, però si vols que et digui la veritat llegia amb els ulls i tot sovint tenia altres coses al cap. De descripcions potser n’hi ha massa, i jo no suporto les descripcions a les novel·les. Em sembla que de vegades t’emboliques molt per no acabar de dir res. Aquell que sent el gust d’una cosa, l’olor d’una altra, va cap aquí i cap allà, però no troba ningú i no li passa mai res, fins al final, que s’arma tot aquell merder. I aleshores s’acaba i et quedes amb una gran confusió mental. Aquell merder arriba una mica tard. Però jo ara mateix no et sé jutjar, i si fossis Thomas Mann em sembla que ni me n’adonaria.

Records,

LA CIUTAT I LA CASA
NATALIA GINZBURG

CLUB EDITOR, 2017
TRADUCCIÓ: MERITXELL CUCURELLA-JORBA