X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
Neix la Residència Literària Finestres
per
Finestres
29.09.2023

Neix la Residència Literària Finestres, el nou projecte de la Fundació Finestres.

Un territori de calma i recolliment, allunyat dels afanys urbans, on es cultiva la imaginació i el pensament a través de l’escriptura. Situada sobre un penya-segat de la Costa Brava, la residència acull escriptores i escriptors d’arreu del món perquè es puguin entregar al seu art en contacte amb la natura mediterrània. 

A una casa o a una pàgina en blanc mai no els falta contingut: només cal preguntar-se pel temps o la tradició que custodien perquè comencin a aparèixer els seus fantasmes. La casa de la Residència Literària Finestres és la mateixa on va estar aïllat Truman Capote mentre escrivia A sang freda

A la veu de Capote, s’hi aniran sumant les dels poetes, novel·listes, assagistes, contistes i historietistes que aniran passant per la RLF i la història d’aquest indret anirà creixent amb les experiències dels escriptors de diferents nacionalitats, cultures, generacions i identitats.  

La presència del Mediterrani, les variacions dels vents, la intensitat de la llum, els colors de la terra, el cant dels ocells, els brunzits dels insectes són fonts d’estímuls que determinen els processos creatius de qui passa per la RLF. Volem que la nostra invitació a habitar aquest espai sigui també un motiu per celebrar la natura i, sobretot, per acceptar el compromís a cuidar-la. 

La cuina de la RLF és un altre espai de creació on seguim els costums gastronòmics de l’Empordà. L’extraordinària xef Ariadna Julián prepara per als residents dietes saludables i equilibrades, amb productes ecològics locals i de temporada. Ens interessa desenvolupar una cuina senzilla, familiar i rústica dins el marc de l'excel·lència.

La residència literària consisteix en un mes d’estada en aquest paratge extraordinari. Els residents seran autores escollides per l’equip de Finestres, escriptores que formin part dels programes de Premis i Beques Finestres i sol·licitants que presentin un projecte de llibre. 

Els propers residents són Mariana Enríquez, Kae Tempest, Robert Robinson i Irene Pujadas. Durant la fase de prova de la RLF, hi han passat autores com Irene Solà, Clyo Mendoza, Belén López Peiró, Sabina Urraca, Pol Guasch o Leila Guerriero, entre d’altres. 

Inaugurem pàgina web de la Residència Literària Finestres, on hi trobareu tota la informació i que funcionarà com un diari de tot el que vagi passant a la RLF.