X
0 Artículos
Cistella
0 Artículos
X
Accedir
ENREGISTRAR-ME A FINESTRES
LLIBRERIA
PER
LLEGIR
Finestres
Compartir
Guardar en favorits
Finalistes del Premi Finestres de Narrativa 2020
por
Finestres
04.03.2021

Amb l’objectiu de premiar la millor obra narrativa originalment escrita en català i en castellà al llarg de 2020, així com de donar una segona oportunitat a obres que mereixen estar en primer pla, Finestres s’enorgulleix d’anunciar els primers sis finalistes de la primera edició dels Premis Finestres de Narrativa per la qualitat, l’originalitat i l’audàcia literària.


PREMI FINESTRES DE NARRATIVA EN CATALÀ

El jurat, format per Marina Espasa, Anna Guitart, Maya Faye Lethem, Pere Antoni Pons i Manel Ollé, ha decidit que les tres obres finalistes són:

País barroc, Raül Garrigasait (L’Avenç)

Per la sensibilitat amb la qual trena una novel·la d’aprenentatge i una història del país, per l’originalitat de la lectura artística que fa de l’herència del barroc en la cultura catalana, per la riquesa, la precisió i l’economia de la prosa.

Tsunami, Albert Pijuan (Angle)

Per l’equilibri entre argument, temes de fons i elaboració estilística, per la construcció de personatges, per l’ambició de la trama i per la visió moral i socioeconòmica —salvatge, grotesca i lúcida— que dona del món del turisme de masses.

Entre l’infern i la glòria, Àlvar Valls (Edicions de 1984)

Per la vivacitat, el detallisme i la profunditat amb què transmet el personatge i el món de Verdaguer, per la dimensió novel·lística que apropa el lector a un seguit d’episodis històrics, pel domini del ritme al llarg de l’obra.


PREMI FINESTRES DE NARRATIVA EN CASTELLÀ

El jurat, format per Jordi Costa, Mathias Enard, Camila Enrich, Mariana Enríquez i Carlos Zanón, ha decidit que les tres obres finalistes són:

Centroeuropa, Vicente Luis Mora (Galaxia Gutenberg)

Per l’estructura brillant i mesurada que aconsegueix trencar i sorprendre a cada pàgina. Pels elements dispars que acaben entrellaçant harmoniosament fantasia i realitat en la construcció de la identitat individual i històrica.

Las voladoras, Mónica Ojeda (Páginas de Espuma)

Per la capacitat d’escriure un relat de terror des del punt de vista de la monstruositat. Per la subtilitat indefinible, i la poesia de l’estranyesa a l’hora de tractar l’exotisme, perquè aconsegueix harmonia entre allò contemporani i la distorsió d’una sensibilitat gòtica i universal.

Las malas, Camila Sosa (Tusquets)

Per l’equilibri entre allò testimonial i la ficció, pel llenguatge capaç de desdramatitzar i alleugerir allò dramàtic. Perquè la narració i els personatges són sorprenents, diferents i nous.


Els guanyadors es donaràn a conèixer a l'abril.

Accedeix aquí a la Longlist del Premi Finestres de Narrativa en català.

Accedeix aquí a la Longlist del Premi Finestres de Narrativa en castellà.

Pots llegir els objectius i les bases dels premis aquí.