X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
2 JUL
Aigyptiaka o la Unwrapping Mummy Party d'un vespre d'estiu

A l'encalç del misteri sacrosant que fou Egipte -font primitiva d'on tan sols brolla arena i runa-, ens disposem a obrir l'aixeta, a girar la maneta que fa rajar l'aigua regeneradora del Nil i a desenrotllar així i de forma desimbolta, la mama mòmia en un moment. Estirant de les benes com qui va descabdellant la troca, desplegant de fet un quilomètric rotlle de papir, hi anirem trobant la petjada de la cita, els fragments d'un discurs esquinçat sobre Egipte -la AIGYPTIAKA-, que sembla no tenir fi. Per, i després de dar-li mil voltes, trobar-nos amb el moll de l'os de l'assumpte -de fet, una calavera monda y lironda- que ens somriu esdentegada i sorneguera i que ens sembla dir: vas bé, cirerer!


A partir de Històries del Mag Setne i altres relats sobre l'Egipte fantàstic (Males Herbes)
Amb Roger Fortea, Ramon Mas et alii a les lectures i Oriol Luna a la percussió.


Històries del Mag Setne i altres relats sobre l'Egipte fantàstic

Al príncep Setne Khaemwaset, fill de Ramsès II, se li atribueixen un munt d’històries meravelloses, plenes de màgia i aventures, que al llarg d’un mil·lenni van fer les delícies dels antics egipcis. El llibre que tens a les mans s’obre amb dos d’aquests relats, escrits sobre papir a les acaballes d’una època mítica, i continua amb una sèrie de narracions que reflecteixen la imatge fabulosa que l’Egipte somniat ha anat bastint dins la tradició literària durant més de dos mil anys. Textos grecs, coptes i medievals, però també d’autors de misteri com Arthur Conan Doyle, Edgar Allan Poe o H. P. Lovecraft, i espiritistes com Ada Goodrich-Freer; des d’autors postmoderns com Ishmael Reed, a clàssics del romanticisme alemany com Friedrich Schiller, passant per la lleugera, però definitiva, empremta d’autors catalans com Apeles Mestres o Eduard Toda.

En l’antologia que tens a les mans hi trobaràs mòmies, malediccions, piràmides i descobriments prodigiosos. I és possible que, quan obris aquest llibre, diguis el mateix que va dir Howard Carter quan va entrellucar per un forat la tomba de Tutankhamon: «Hi veig coses meravelloses!».

Edició a cura de Roger Fortea

Amb textos de: Edgar Allan PoeFriderich SchillerH.P. LovecraftLlucià de SamòsataArthur Conan DoyleIshmael ReedAl-MassudíApeles MestresAda Goodrich-FreerThéophile GautierVicente Risco...


Horario: 19:00h
Precio: Gratuito
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09