X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
17 NOV
Barcelona Pensa: Don Mee Choi

Trobada amb Anton Pujol i Joan-Elies Adell

Colònia DMZ és un testimoni col·lectiu dels efectes de la violència militar i de l’imperialisme nord-americà sobre els civils de la península coreana, una crònica poètica del retorn de l’autora, Don Mee Choi, a la seva Corea natal. L’autora ens acompanyarà en una xerrada amb els seus traductors al català, Anton Pujol i Joan-Elies Adell. Tots tres analitzaran l’obra de Don Mee, que esdevé una reivindicació de la literatura per copsar la tragèdia amb la bellesa, i que és, alhora, una defensa de la traducció com un «mode antineocolonial».

*Activitat en anglès.


Don Mee Choi és una poeta, artista i traductora coreana multipremiada a nivell internacional. El 1981 va arribar sola als Estats Units, després de viure un temps a Hong Kong fugint de la dictadura militar de Park Chung Hee. Compagina la seva creació artística i literària amb la feina de docent al Renton Technical College a Seattle on, majoritàriament, fa classes a gent en risc d’exclusió social. També col·labora amb la Xarxa Internacional de Dones Contra el Militarisme. És autora de Colònia DMZ, guanyador del National Book Award de Poesia 2020.

Anton Pujol és professor del Department of Languages and Culture Studies de la Universitat de North Carolina a Charlotte, on imparteix classes d’Estudis Hispànics i Teoria de la Traducció. Llicenciat per la Escola de traducció i interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat per la University of Kansas en Literatura Hispànica. També té un MBA de la
Universitat de Chicago on es va especialitzar en economia i finances internacionals. Ha publicat articles a Translation Review, Catalan Review, Studies in Hispanic Cinemas, Anales de la Literatura Española Contemporánea and Arizona Journal of Hispanic Cultural Studies, entre altres.

Joan-Elies Adell és Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha estat professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Oberta de Catalunya i Professor Visitant a la Universitat de North Carolina a Charlotte. Va dirigir l'oficina del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer (2009-2017) i la Institució de les Lletres Catalanes (2018-2019). Ha publicat diversos reculls de poesia, ha curat l’antologia La tercera illa (Poesia catalana de l’Alguer) i ha traduït recentment els poetes italians Milo De Angelis, Antonella Anedda i Chiara Carmenati.  


En col·laboració amb Barcelona Pensa.


Horario: 11:00h
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09