X
0 Artículos
Cesta
0 Artículos
X
Acceder
REGISTRARME EN FINESTRES
LIBRERÍA
PARA
LEER
Finestres
Compartir
Guardar en favoritos
26 FEB
Divorci i aventura

VERMUT VERSAT AMB LETICIA ASENJO, ELISENDA SOLSONA I ANNA PUNSODA

Asseguren, de Divorci i aventura, que llegir-lo és com quedar a fer un vermut amb les amigues. Dit i fet: Leticia Asenjo, autora de la novel·la, glopejarà i conversarà amb dues escriptores afins i còmplices com són l’Elisenda Solsona i l’Anna Punsoda. Veniu, brindeu i endinseu-vos en aquesta refrescant novel·la; la segona referència de La Segona Perifèria.

Divorci i aventura

La vida s’obre com un ventall de possibilitats per a la Leti, una mare divorciada que ronda les quaranta primaveres. Cansada de tants anys de ser fidel a la fidelitat, ara tria i remena al mercat masculí de saldos, gangues i bons partits. Prova d’esquivar tares i no compra traumes, però el panorama a ple segle XXI és el que és, i l’empeny a anar de relació en relació com qui surfeja les onades. Però la nostra protagonista no es queda a la superfície —ella és psicòloga—, així que no pot evitar capbussar-se en les profunditats de l’ànima dels seus amants per trobar perles de veritat que li serveixen per construir un relat tant amè com devastador de les masculinitats esquifides del nostre temps.

D'una actualitat rampant, la novel·la relata la vida sexoafectiva sense complexos, sense dramatismes, amb bon humor i un punt de mala llet. Còmica i sàvia, sense ni una engruna d’innocència, Divorci i aventura és la prova que la vida no s’acaba als quaranta malgrat la quantitat de desolació afectiva que poden presenciar els ulls d’una dona. En paraules de l’escriptora Ada Klein: «Que ningú es prengui a la lleugera la novel·la de la Leticia Asenjo: darrere el seu bon humor hi ha una dona exitosa que sobreviu i es creix davant d’una corrua d’homes incapaços. Una lluitadora.» Si vau gaudir amb llibres com Gina de Maria Climent o La vida sexual de Catherine M. de Catherine Millet, Divorci i aventura us farà xalar.


Leticia Asenjo (Granada, 1978) és psicòloga i viu a Barcelona de tota la vida. Ha cursat l’itinerari per a narradors de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Li agraden les històries breus i un punt inquietants. Va publicar el relat L’epifania a la revista Branca. Divorci i aventura és la seva primera novel·la.

Anna Punsoda (Barcelona, 1985) ha col·laborat amb mitjans com Nació Digital, Catalunya Ràdio, RAC1 o El Nacional. Amb la seva primera novel·la, Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), va guanyar el premi Roc Boronat. També és autora de l’assaig La luxúria (Fragmenta Editorial, 2020). Actualment és editora de la revista Dialogal.

Elisenda Solsona (Olesa de Montserrat, 1984) és escriptora i professora de secundària. És autora del recull de relats Satèl·lits (Males Herbes, 2019). També ha publicat el volum de microrelats poètics Cirurgies (Voliana, 2017) i ha participat en el volum col·lectiu Contes per al (des)confinament (Males Herbes 2020).


Horario: 12:30h
Precio: Gratuito.
Más información: activitats@llibreriafinestres.com | 93 384 08 09